Arama sonuçları

Gebze Teknik Üniversitesi'nde harem selamlık piknik

Gebze Teknik Üniversitesi'nde harem selamlık piknik

Ramazan ayında kimi üniversitelerde düzenlenen "haremlik- selamlık" iftarların ardından bu kez de Gebze Teknik Üniversitesi’nde erkek ve kadın öğrencilerin ayrı ayrı oturacağı bir piknik düzenlenecek. 

Birgün'ün haberine göre, Kocaeli’deki Gebze Teknik Üniversitesi’nde bulunan iki öğrenci topluluğu tarafından bahar pikniği yapılacak. Yeniler Topluluğu ve Seferber Topluluğu tarafından üniversite kampüsünün içinde düzenlenecek olan etkinlikte erkek ve kadın öğrencilerin ayrı ayrı oturacağı ifade edildi.

OTURMA DÜZENİ AYRI OLACAK

7 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek etkinliğin duyurusunda, şunlar dile getirildi:

“Final sınavları öncesinde aramızdaki bağı kuvvetlendirmek ve tanışmak adına gerçekleştireceğimiz ‘Bahar Pikniği’mize okulumuzdaki tüm öğrenciler davetlidir. Etkinliğimizde ikram olacaktır. Etkinliğimizde erkek ve kızların oturma düzeni hususunda ayrı şekilde yer almasına özen gösterilecektir.”

TÜGVA İLE İŞBİRLİĞİ

Etkinliği düzenleyen topluluklar ise tartışmalı. Seferber Topluluğu daha önce yine üniversitede sadece erkeklere yönelik ‘tanışma toplantısı’ ile gerici Yedi Hilal Derneği’yle de ortak etkinlikler düzenledi. Yeniler Topluluğu da aynı şekilde TÜGVA ve İHH İnsani Yardım Vakfı ile ortak etkinliklere imza attı. Seferber Topluluğu’nun ayrıca nisan ayında yine üniversite kampüsünün içinde “Medine usulü iftar programı” başlığıyla bir etkinlik düzenlediği de öğrenildi.

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

Üniversite öğrencileri bir açıklama yayımlayarak harem selamlık etkinliğe tepki gösterdi: “Bilimin, çağdaşlığın yuvası olması gereken üniversitelerde kadın-erkek ayrımı gözetilerek yapılan bir etkinliği kabul etmiyoruz. Sapıkça düşüncelerle kadınları toplumsal yaşamdan soyutlama çabasının bir parçası olan bu uygulamanın okulumuzda yeri yoktur.”

02-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş