Arama sonuçları

Geleceğin eğitim modelleri üzerinde çalışmalıyız

Geleceğin eğitim modelleri üzerinde çalışmalıyız

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, salgının tüm dünyada eğitimi doğrudan etkilediğini ve eğitimin de artık farklı yönlere doğru evrildiğini söyledi. Olpak, bu değişime ayak uydudadak, geleceğin eğitim modelleri üzerinde çalışılması gerektiğine dikkat çekti.

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından "Mesafeleri Kaldırıyoruz" sloganıyla çevrim içi düzenlenen 6. Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (EURIE-Online Summit 2021) başladı. Zirvede konuşan DEİK Başkanı Olpak, koronavirüs ile birlikte sağlık ve iş hayatındaki gibi eğitimde de büyük değişimler olduğunu söyledi. Olpak şöyle konuştu:

EĞİTİMDEKİ DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK GEREK

“Bu alanda zorlu bir süreç yaşanıyor ve dünyada eğitim de farklı bir yöne doğru evriliyor. Bu değişime ayak uydurmak ve geleceğin eğitim modelleri üzerinde her zamankinden daha fazla çalışmak önem.”

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da karşılaşılan zorlukların çözümü noktasında sadece teknolojik yaklaşımın yeterli olmayacağını belirten Mandal, iş birliğinden daha çok birlikte iş yapmaya doğru dönüşümün gerçekleşmesi ve bunun da bir kültür olması gerektiğini aktardı. 

Mandal, birlikte geliştirme yaklaşımının söz konusu dönemde yoğun şekilde kullanıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Birlikte geliştirme yaklaşımının en yoğun kullanıldığı bu dönemde, biz de ülkemizde Kovid-19 Türkiye Platformu kapsamında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Şu anda Kovid-19 Türkiye Platformu'nda 17 tane proje, tek bir çatı altında birlikte geliştirme yaklaşımıyla destekleniyor. Aynı altyapı, aynı tedarik zincirinden faydalanılıyor, aynı insan kaynaklarından hizmet alınıyor. Bu şekilde 49 kuruluşumuzdan 436 araştırmacımız bu projelerde yer alıyor. Bunlardan 7 tanesi de aşı projesi ve şu an bunlardan 3'ü Sağlık Bakanlığı’nızdan onay almak için bekliyor."

03-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş