Arama sonuçları

Geleceğin sağlıkçıları, simülasyon eğitimiyle mesleklerine başlayacak

Geleceğin sağlıkçıları, simülasyon eğitimiyle mesleklerine başlayacak

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, üniversitedeki "Multidisipliner Simülasyon Laboratuvarı" ile mesleğe, hastane deneyimi kazanmış şekilde başlayacak.

Üniversitenin, Serhat Kalkınma Ajansı ortaklığıyla yürüttüğü proje kapsamında 1 milyon lira maliyetle kurulan laboratuvar sayesinde öğrencilerin mezun olmadan hastane ve yoğun bakım eğitimi deneyimi yaşaması amaçlanıyor.

SİMÜLASYON EĞİTİMİ ALACAKLAR

Yoğun bakım ünitelerinde hasta üzerinde uygulanan tüm tedavi yöntemlerinin simülasyonla öğretileceği laboratuvarda, öğrencilerin muhtemel senaryolara karşı hazırlıklı olması ve klinik becerilerini geliştirmesi sağlanacak.

Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Esra Şentürk, AA muhabirine, hemşirelik ve sağlık bölümü öğrencilerinin mesleklerini birebir bu laboratuvarda yaşayarak öğreneceğini söyledi.

HASTAYA UYGULANACAK TÜM YÖNTEMLERİNİ ÖĞRENECEKLER

Laboratuvarın yüksek teknoloji imkanlarına sahip olduğunu ve birçok olayı bünyesinde bulundurduğunu ifade eden Şentürk şöyle konuştu:

"Laboratuvarda bulunan ekipmanlar sayesinde öğrenciler hastanede karşılaşacakları sorunlar öncesindeki uygulamaları burada yapıp aynı zamanda klinik sürecinde de yaşadığı olayları pekiştirecek. Laboratuvarda bulunan 'Suzi' isimli maket, bir insanın klinikte verdiği tüm tepkileri verebiliyor. Maket; damar yolu açma, kalp masajı ve bağırsak fonksiyonlarına sahip. Hastaya yapılacak tüm uygulamaları Suzi üzerinde de yapmak mümkün."

 

16-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş