Arama sonuçları

Genç nesiller dijital dönüşüme entegre edilmeli

Genç nesiller dijital dönüşüme entegre edilmeli

Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci (GDAÜ) Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar Toplantısı İstanbul'da düzenlendi.

The Marmara Taksim otelinde düzenlenen "Komşular Sporla Birlikte Görür" temalı toplantıya, GDAÜ katılımcısı Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ile Yunanistan'ın spordan sorumlu bakanları, bakan yardımcıları ve temsilcileri katıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından toplumların her kesiminin, özellikle de gençlerin olumsuz etkilendiğini kaydetti. Kasapoğlu, en önemli sorumluluklarının gençleri salgın sonrası döneme en iyi şekilde hazırlamak olduğunu dile getirdi.

Güneydoğu Avrupa coğrafyasının kimi zaman sevinçlere, kimi zaman hüzünlere sahne olduğunu ifade eden Kasapoğlu, "Bu sayede bugün, ortak bir geçmiş ve gelecekten söz edebiliyoruz" dedi.

25. yıl dönümünü kutlayan GDAÜ'nün, birçok alanda bölgesel iş birliğini geliştirmeye yönelik pratikler geliştirmiş önemli bir platform olduğuna işaret eden Bakan Kasapoğlu, "Bizler de gençlik ve spor alanındaki iş birliğine yönelik çabalarımızla bölgedeki istikrar ve iyi ilişkilere katkı sunmaktayız. Sporun birleştirici gücünü ve gençliğin dinamizmini bölgesel kalkınmanın itici gücü olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"GENÇ NESİLLERİ DİJİTAL DÖNÜŞÜME ENTEGRE ETMELİYİZ"

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, genç nesillerin dijital dönüşüme entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

Salgın sürecinin gençlere olan olumsuz etkisinden bahseden Kasapoğlu, "Şimdi en önemli sorumluluğumuz gençleri pandemi sonrası döneme en iyi şekilde hazırlamaktır. Bunun için öğrenme ortamlarının geliştirilmesi yoluyla genç nesilleri dijital dönüşüme entegre etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, bakanlığının, gençlerin dijitalleşmeye uyum sağlaması için ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile eş güdümlü çeşitli eğitimler ve projeler yürüttüğünü dile getirirken, şunları dile getirdi:

"Faaliyetlerimizi gençlerin ihtiyaçlarını dikkate alarak ve gençlere karar alma sürecinde yer vererek gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız gençlik merkezleri, gençlik ofisleri, gençlik kampları, burslar, yurtlar, proje desteği ve değişim programları gibi imkanlarıyla birlikte geniş bir genç kitlesine ulaşabilmektedir. Gençler, bu imkanlarla birlikte zamanlarını sosyal, kültüre, sanatsal, sportif ve gönüllülük faaliyetleri aracılığıyla aktif bir şekilde değerlendirmektedir. Kadınların daha aktif katılım sağladığı tüm bu faaliyetler ile birlikte gençlerin güçlendirilmesi için gayret ediyoruz."

"DAİMİ İLETİŞİM KANALLARI KURULMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Bakan Kasapoğlu, gençlik alanında ilişkileri geliştirmek için toplantının ortak bildirisinde değinildiği üzere, gençlik kampı, gençlik değişimi ve gönüllülük faaliyetleri benzeri etkinlikler düzenlemeli ve bu etkinliklere gençlerin katılımını teşvik etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu yolla gençlerin farklı kültürlerle etkileşimde bulunacağına, tecrübe edineceklerine, ağ geliştireceklerine ve katılımcılar arası sevgi köprüsü oluşacağına değinen Bakan Kasapoğlu, "Güneydoğu Avrupa olarak iş birliğimizin geliştirilmesi ile büyük kazanımlar elde edebileceğimizin altını tekrar çizmek istiyorum. Büyük bir fırsat olarak gördüğüm bu toplantıyı, sergilediğimiz ortak irade ile kurumsal kapasitelerimizi artırabilmemiz için önemli bir platform olarak görüyorum. Bu anlamda toplantının Ortak Bildirisinde de bahsedildiği üzere gerek spor alanında gerek gençlik alanında daimi iletişim kanalları kurulmasının çok önemli olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

09-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş