Arama sonuçları

Gençler eğitimde fırsat eşitliği için E-Spor Arenası’nda

Gençler eğitimde fırsat eşitliği için E-Spor Arenası’nda

Dünyada milyonlarca oyuncusu bulunan ve Türkiye’de de her geçen yıl profesyonel turnuvalarla daha çok oyuncuya ulaşan E-Spor sahnesinde TED’li öğrenciler, burs fonuna dikkat çekmek için buluşuyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, elektronik sporlar, kısa ismiyle E-Spor, 2000’li yıllardan itibaren oyun dünyasının profesyonelleşerek liglerin, resmi turnuvaların ve oluşturulan profesyonel takımların Kore’den tüm dünyaya yayılmasıyla milyonlarca kişi tarafından takip edilen bir spor türü. Türkiye’de de oyun sektörünün kademeli olarak geliştirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 2018’de Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) kurularak profesyonel olarak oyun dünyasında resmi turnuvalar gerçekleştiriliyor.

SPONSORLARIN DESTEKLERİ TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ'NE

Elektronik oyunlara ve siberatletliğe ilgisi olan TED’li gençleri bir araya getirmek amacıyla “TED Okulları Arası E-Spor Turnuvası” başladı. 93 yıllık köklü geçmişinden aldığı güçle yenilikçi yaklaşımları bir araya getirerek eğitim veren TED Rönesans Koleji, ilk TED Okulları arası E-Spor Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor. Turnuva sponsorlarının destekleri, maddi olanağı olamayan, başarılı öğrencilerin eğitimi için Türk Eğitim Derneği’nin “Eğitim Değiştirir” kampanyasına aktarılacak. Turnuvada, 14-18 yaş arasındaki TED Okulları öğrencilerinden oluşan takımlar, taktiksel birinci şahıs nişan oyunu CS: GO platformunda karşı karşıya geliyor. Turnuvanın finali ise 12-13 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak. İlk üç takım içerisinde yer alan sporcular turnuva sponsorları arasında yer alan teknoloji devlerinin hediyeleriyle ödüllendirilecekler.

12-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş