Arama sonuçları

Gençlere nitelikli eğitim ve istihdam sağlanmalı

Gençlere nitelikli eğitim ve istihdam sağlanmalı

Gençlere nitelikli eğitim ve istihdam sağlanmalı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen'den gençlerin sorunlarına çözüm çağrısı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, gençlerin güvenceli bir yaşam, hak edilen bir istihdam ve erişebilir nitelikli eğitim istediğini söyledi.

Gökçen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gençlerin sorunlarını değerlendirdi.

GENÇLERE NİTELİKLİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SAĞLANMALI

Gençlerin üniversite sınavında önceki kuşakların aksine, milyonlarla rekabet etmeye çalıştığını belirten Gökçen, şöyle dedi:

"Üniversiteyi kazanamazsak nerede iş bulacağız söyleyen yok. Üniversiteyi bitirene kadar nereden burs alacağız, nerede kalacağız, korkunç derecede yükselen kiraları nasıl ödeyeceğiz, bilen yok."

Gökçen, öğrencilerin üniversite dönemlerinde aldığı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının da büyük bir sorun olduğuna dikkati çekti.

Gençlerin işsizlikle ve düşük maaşlarla mücadele ettiğinin altını çizen  Gökçen, "Devletin herkese iş bulma görevi vardır. Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide vardır, her çocuğun ve gencin nitelikli bir eğitim alma hakkı vardır" dedi.

Gökçen, CHP'nin gençlik politikalarını belirlerken, gençlerin sorunlarını gençlerden dinlediğine işaret etti.

Gençlerin güvenceli bir yaşam, hak ettiği istihdam ve erişebilir nitelikli eğitim istediğini vurgulayan Gökçen, "Gençlerin hayal kurabildiği bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

28-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş