Arama sonuçları

Gençlerin bir numaralı sorunu işsizlik ve güvencesizlik

Gençlerin bir numaralı sorunu işsizlik ve güvencesizlik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Hep Birlikte" isimli projeyle gençlerle ilgili birçok sorunu detaylı inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Genç İşsizliği ve Gençlerin Çözülmeyen Sorunları" konulu toplantıda konuşan Gökçen, gençlerde işsizlik oranlarına ilişkin bilgi verdi.

GENÇLERİN TEMEL SORUNLARI NEDİR?

Gökçen, İstanbul İstatistik Ofisi'nin son araştırmasına göre, ne eğitimde ne istihdamda olan 18-24 yaş grubundaki gençlerin yüzde 75,5'inin yurt dışında çalışmak istediğini, gençlerin yüzde 86,3'ünün bir tanıdığı olmadan Türkiye'de iş bulmanın zor olduğunu söylediğini ifade etti.

Gökçen, şunları kaydetti:

"Gençlerle gerçekleştirdiğimiz ve gençlerin sorunlarını çözüm önerileriyle birlikte her hafta raporlayarak tartıştığımız 'Hep Birlikte' isimli projemizle birçok sorunu detaylı inceleme fırsatı bulduk. Bu çalışmalarımızın sonucunda çok açıkça görüyoruz ki, gençlerin bir numaralı sorunu işsizlik ve güvencesizlik."

Gençler arasındaki işsizlik nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi eleştiren Gökçen, CHP iktidarında gençlerin işsizlik sorununu çözeceklerini söyledi.

"TÜM ORGANİZE SANAYİLERİNDE İŞ GARANTİLİ TEKNOLOJİ LİSELERİ AÇACAĞIZ"

Gökçen, gençlerin istihdam sorununu adım adım çözeceklerini, Türkiye'de, güçlü bir sosyal devletle temel ihtiyaçlarından mahrum hiçbir gencin kalmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Tüm organize sanayilerinde iş garantili teknoloji liseleri açacağız. Yatırım yapacağız. İş alanlarını vizyonlu ve çağa uygun bir şekilde artıracağız. Üreten bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Gençlerin hukuk ve özgürlük talepleri önünde hiçbir güç durmayacak. Hukuku ve ifade özgürlüğünü egemen kılacağız. Gençler sosyal medya paylaşımı yapmaktan korkmayacak, yatırımcı Türkiye'den kaçmayacak. İnternet özgürlüğünü ve hak etiğimiz uygun fiyatlı interneti getireceğiz. KYK borçlarının faizlerini iktidarımızın ilk haftasında sileceğiz. Borçları yapılandıracağız. Eğitim ve sağlık alanında ihtiyaç duyulan bütün atamaları yapacağız. Torpil düzenini bitireceğiz, liyakati getireceğiz. Gençlerin hep birlikte hayal kurduğu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz."

Toplantıda CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın da gençlerde işsizlik konusundaki düşüncelerini dile getirdi.

Toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

15-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş