Arama sonuçları

Geri dönüşüm ‘tablet’ olarak öğrenciye ulaştı

Geri dönüşüm ‘tablet’ olarak öğrenciye ulaştı

Geri dönüşüm ‘tablet’ olarak öğrenciye ulaştı. Üsküdar Belediyesi’nce yürütülen geri dönüşüm projesi kapsamında elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi 5 bin ilk ve ortaokul öğrencisine tablet alındı. Tabletlere Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yüklenerek öğrencilere dağıtıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, pandemi nedeniyle öğrencilerin okula gidemediklerini hatırlatarak, evinde televizyonu, bilgisayarı olmayan öğrenciler olduğunu ve bu öğrencilerin uzaktan eğitimde dersleri takip edemediğini hatırlattı. Türkmen, “Bu bir gerçek maalesef.  Bizlerin yerel yönetimler, belediyeler olarak bu işlerde duyarsız kalmamamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM ‘TABLET’ OLARAK ÖĞRENCİYE ULAŞTI

Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol yaptıklarını ve Üsküdar'da EBA programına bağlanabilecek imkanı olmayan aileler ve çocukların belirlendiğini söyleyen Türkmen şöyle dedi:

“Üsküdar'da yaklaşık 90 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler arasından ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına tablet vermek istedik. İlk etapta 5 bin tabletle bu işi başlatıyoruz.”

Bu tabletleri geçen yıl başlattıkları proje kapsamında geri dönüşümden elde ettikleri gelirle aldıklarını belirten Türkmen, çöplerini ayrıştıran, vatandaşlara teşekkür etti. Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar tamamen sıfır atık geliri. Belediyemize ek bir külfeti yok bu işin. Vatandaşın çöpünden elde ettiğimiz gelirle 5 bin çocuğumuza bu tabletleri göndereceğiz. 5 bin adetle başlıyoruz, bunun sayısını artırarak devam edeceğiz.”

 

13-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş