Arama sonuçları

‘Giyilebilir Teknoloji’ projesiyle Türkiye şampiyonu oldu

‘Giyilebilir Teknoloji’ projesiyle Türkiye şampiyonu oldu

FMV Işık Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Zeyno Görgeç, Future Problem Solving Program International (FPS) programının Türkiye ayağında, "Giyilebilir Teknoloji" temasına ait çözüm bulma senaryosuyla ortaokul kategorisinde Türkiye birincisi oldu.  Işıklı Zeyno Görgeç, bu yıl 9-13 Haziran tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts Amherst Üniversitesi'nin düzenleyeceği uluslararası konferansta Türkiye’yi temsil edecek.

Fen Bilimleri Öğretmeni Simge Sarıçam danışmanlığında hazırlanan Görgeç’in projesinin detayları arasında 2110 yılının teknolojisiyle öngördüğü giyilebilir teknolojinin insan hayatındaki yeri ve insan hayatına etkisiyle ortaya çıkabilecek problemlerin analizi yer alıyor.

‘GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ’ PROJESİYLE  TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

1974'te yaratıcılık üzerine 1800’ün üzerinde araştırma ve sunumu bulunan Dr. E. Paul Torrance tarafından geliştirilen Future Problem Solving (FPS), önemli yaşam becerilerinin öğretildiği, problem çözme ve ileri düşünme becerilerinin geliştirildiği, öğrencilerin dünya ile ilgili geniş kapsamlı düşünmelerinin sağlandığı, ABD‘de ve dünyada öğrenci eğitiminde kullanılan ve olumlu sonuçları ispatlanmış bir program olarak öne çıkıyor.

Program; yaratıcı ve küresel düşünmeyi destekleyerek, günlük yaşam için gerekli temel problem çözme tekniklerini güçlendiriyor. Bu çalışma ile öğrencilerin, küresel problem ile konuları vurgulamak ve çözüm üretmek için ileriye doğru bakmalarının yanı sıra, zaman yönetimi, öz kontrol, liderlik, sosyalleşme becerileri, teknoloji kullanımı, daha geniş zorlayıcı ve ilgi çekici akademik deneyim ve toplumsal hizmet konularında gelişmeleri hedefleniyor.

 

 

03-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş