Arama sonuçları

Gönüllü vantrilok öğretmenler, çocuklara kuklalarla çevre bilinci aşılıyor

Gönüllü vantrilok öğretmenler, çocuklara kuklalarla çevre bilinci aşılıyor

Sakarya'da 5 gönüllü vantrilok öğretmen, "sıfır atık kütüphaneleri"nde bir araya geldikleri öğrencilere, çevreyle ilgili konuları kuklalarla eğlenceli şekilde anlatıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Çevre Dostu Bin Okul" ve "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projeleri kapsamında Sakarya'daki okullarda sıfır atık kütüphaneleri oluşturuldu.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERLE

Kentte görevli gönüllü vantrilok (ağzını kıpırdatmadan ses çıkaran kişi) öğretmenler Emine Coşkuntürk, Kiraz Kaya, Merve Muti, Pakize Mansur ve Buket Yayuk, sıfır atık kütüphanelerinde Valilik himayesinde "Çevre Elçisi Kuklalar Kütüphanelerde Öğrencilerimizle Buluşuyor" etkinliği düzenliyor.

Etkinlikte öğretmenler, öğretmen Aylin Yüksel'in çaldığı ukulele eşliğinde şarkılar söyleyerek, öğrencileri çevreyle ilgili konularda kuklalarla eğlenceli şekilde bilgilendiriyor.

Sıfır atık kültürünün yaygınlaşması, çevre ve doğa bilinci, iklim değişikliği farkındalığının küçük yaşlardan itibaren yerleşmesini hedefleyen öğretmenler, kuklalarla öğrencilerin dikkatini çekerek, kalıcı öğrenmelerini destekleyen yöntemler kullanıyor.

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Okul öncesi öğretmeni Kiraz Kaya, AA muhabirine, bakanlığın projeleri kapsamında gönüllü öğretmenler olarak çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak için öğrencilerle bir araya geldiklerini söyledi.

Kaya, sosyal medyada kukla etkinliği gördüğünü, bunun üzerine kendisinin de kukla edinerek sınıfında öğrencileriyle etkinlikler yapmaya başladığını anlattı. Kaya, "Onların ilgisini görünce bu projede de bunu kullanmaya karar verdik. Çocuklar çok eğlendi" diye konuştu.

Okul öncesi öğretmeni Merve Muti de kukla gösterisi etkinliğine salgın nedeniyle uzaktan eğitim sürecinde başladıklarını belirtti.

ÇOCUKLARA SIFIR ATIK EĞİTİMİ

Küçük yaş grubuna hitap ettikleri için çocukların ekranda dikkatini uzun süre toplamasının zor olduğunu aktaran Muti, şöyle dedi: "Bu süreçte çocukların dikkatini ekrana çekme hususunda vantrilokluk konusunda araştırmalar yapıp eğitim alarak kendimizi geliştirdik. Bu şekilde başladık. Daha sonra bu projeyle çocuklarımıza sıfır atık kültürünü ve çevre bilincini vermek adına sıfır atık kütüphanelerinde çocuklarımızla buluşup bu tarz etkinlikler düzenledik."

Kuklaların çocukların dikkatini daha fazla çektiğini fark ederek etkinliklere bu şekilde devam ettiklerini belirten Muti, öğrencilerden çok güzel tepkiler aldıklarını dile getirdi.

"ÇOCUKLARIN KALICI ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Okul öncesi öğretmeni Aylin Yüksel ise çocukların müzikle öğrenmelerinin çok daha etkili ve daha kalıcı olduğunu anlattı.

Yüksel, çocukları eğlendirerek, sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılmasını, çevre ve doğa bilincinin çocuklara kazandırılmasını, iklim değişikliği farkındalığının küçük yaşlardan itibaren öğrencilerde yerleşmesini hedeflediklerini vurguladı.

Öğretmenlerin etkinlik düzenlediği Yazlık İlkokulu Müdürü İbrahim Yılmaz da çevre dostu okul olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabında gördükleri "çevreci kuklaları" okula davet ettiklerini belirterek, "Sağ olsun geldiler, çok mutlu olduk. Öğrencilerimizle kalıcı bir öğrenme gerçekleştirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

16-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş