Arama sonuçları

Hafızlara istikameti gösterdi: İlahiyat fakülteleri

Hafızlara istikameti gösterdi: İlahiyat fakülteleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye'nin 106 yerinde ilahiyat fakültesi olduğunu söyleyerek, hafızların ilahiyat fakültelerini bitirmelerini istedi. Erbaş, Siirt İl Müftülüğü’nce 252 hafız için Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen "Siirt 1. İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi"ne katıldı. Erbaş, burada yaptığı konuşmada, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Erbaş, şöyle konuştu:

HAFIZLAR REHBER OLACAK

"Kur'an'ı hıfzeden, onu yüreğine, zihnine yerleştiren hafızlarımızın her biri de bir rehber olacak inşallah. Bütün insanları iyiliğe teşvik etmek, iyiliği emretmek ve kötülükten uzaklaştırmak için Kur'an'ı rehber edinen hafızlarımız onunla rehberlik yapacaklar. Kur'an-ı Kerim inişi ile mucize, diğer kitaplardan farkı budur. Diğer kitaplar toplu olarak inmiştir. Kur'an 23 senede inmiştir. Neden? Bu da bir mucizedir. İnsanların ihtiyacına göre inmiştir.”

YARIM MİLYON HAFIZ VAR

Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin herkese nasip olmayacağını vurgulayan Erbaş, "Ülkemizde 200 bine yakın oldu elhamdülillah. Bir o kadar da icazetini almamış olan ya da sınava girmiş alamamış olan hafızalarımız da var. Demek ki ülkemizde yarım milyon civarında hafızımız var elhamdülillah. İnşallah daha da artar" dedi.
Türkiye'nin 106 yerinde ilahiyat fakültesi olduğuna değinen ve hafızların ilahiyat fakültelerini bitirmelerini isteyen Erbaş, "İşte o zaman aramızdan İbn-i Sinalar, Farabiler, Biruniler, Elmalılı Hamdi Yazırlar, Ömer Nasuhi Bilmenler, Ahmet Hamdi Aksekiler çıkacak" diye konuştu.
Erbaş, daha sonra yapımı tamamlanan Remziye Batğı Erkek Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi.

 

16-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş