Arama sonuçları

Hakim ve savcı adayları Türkçe'yi doğru ve etkin kullanacak

Hakim ve savcı adayları Türkçe'yi doğru ve etkin kullanacak

Türkiye Adalet Akademisi'nde verilen "Kararların Dili" dersiyle, hakim ve savcı adaylarının yargı kararlarını daha etkin ve güçlü bir Türkçe ile yazması hedefleniyor.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "güven veren adalet için etkin eğitim" vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Türkiye Adalet Akademisi, hakim ve savcı adaylarına yönelik eğitim müfredatına "Kararların Dili" dersini ekledi.

DİL DERSİ DE EKLENDİ

Bu kapsamda, 25. dönem hakim savcı adayları ile 15. dönem idari yargı hakim adaylarının eğitim sürecinde verilmeye başlanan ders, 577 aday tarafından ilgiyle takip edildi.

Kovid-19 salgını nedeniyle seyreltilmiş sınıflarda işlenen dersi, hakim savcı adaylarına Gazi Üniversitesi TÖMER Başkanı Prof. Dr. Nezir Temur, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Durmuş ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Murat Erol anlattı.

"YARGI KARARLARINI İYİLEŞTİRME, DAHA GÜÇLÜ KILMA HEDEFİNDEYİZ"

Prof. Dr. Nezir Temur, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün desteğiyle Türkiye Adalet Akademisi'ne böyle bir dersin ihdas edilmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Ders ve içeriğinin hukuk reformlarıyla bütünleştiğini vurgulayan Temur, şöyle dedi: "Bu derste yargı kararlarına Türkçe'nin tipolojik özelliklerinin ne kadarının yansıdığını, metinleri ele alacağız. Yargı kararlarını iyileştirme, daha güçlü kılma hedefindeyiz. Bu çalışma uzun bir sürece yayılacak proje."

Prof. Dr. Mustafa Durmuş da verilen dersle okunabilir, anlaşılabilir bir yargı dilinin oluşturulmasının amaçlandığına dikkati çekti. Durmuş, şunları kaydetti:

"Türkçe'nin daha etkin şekilde kullanılması, anlaşılabilir okunabilir ve daha etkin bir hukuk dilinin oluşturulmasını hedefliyoruz. "

11-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş