Arama sonuçları

Hastane ve toplu taşıma hariç kapalı mekanlardaki maske kalktı

Hastane ve toplu taşıma hariç kapalı mekanlardaki maske kalktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve beraberindeki Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınının ortaya çıkışından bugüne kadar Türkiye'ye ve millete verdikleri hizmetler dolayısıyla Bilim Kurulu üyelerine şükranlarını sundu.

SAĞLIK TEHDİTİ OLARAK BAŞLADI

Dünyanın son 2 yılının bu salgının gölgesinde geçtiğini hatırlatan Erdoğan, sağlık tehdidi olarak başlayan bu sürecin kısa sürede üretimden tüketime, ulaşımdan turizme, spordan eğitime, istihdama kadar her alanı etkileyen topyekun bir krize dönüştüğünü kaydetti.

Hayatın olağan akışını, karşı karşıya bulunulan yeni duruma göre tekrar düzenleme mecburiyetinde kaldıklarını belirten Erdoğan, ülkelerin her birinin kendi kapasite ve kabiliyetleri ölçüsünde salgınla mücadeleye giriştiğini söyledi.

Erdoğan, hastaneden sağlık personeline, maskeden ilaca, solunum cihazından aşıya kadar her başlık altında ciddi sıkıntılar yaşandığını anımsattı.

MASKE KAPMA KAVGASI

Erdoğan, "Koskoca devletlerin havalimanlarında, sınır kapılarında maske kapma kavgasına giriştiklerine hep birlikte şahit olduk. En önemlisi de devletlerin yönetim becerileri bu arada sınandı. Türkiye tüm bu sınamalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur" dedi.

Erdoğan, maruz kalınan büyük yükün altında ezilmeyen sağlık altyapısı ve fedakarlıklarına şahit olunan sağlık çalışanlarıyla Sağlık Bakanı Koca'nın koordinasyonunda dünyada örnek bir var oluş mücadelesi ortaya koyan Bilim Kurulu'nu kutladı.

Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Prof. Dr. Murat Dilmener ve Prof. Dr. Feriha Öz'ün isimlerinin hastanelere verildiğini hatırlatan Erdoğan, bu hastaneleri mücadelenin sembolleri olarak gördüklerini, bunları böyle görmenin, yaşamanın ve yaşatmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

"AŞI UYGULAMA MERKEZLERİ FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK"

Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla Avrupa ülkelerinin hemen tamamının kısıtlamaları kaldırdığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin de bu aşamaya geldiğine inandıklarını belirtti.

Nitekim bugün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda bu hususların enine boyuna değerlendirildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bilim Kurulu'muz bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımız ise salgın yönetimi eylem planı çerçevesinde çalışmalarını yine sürdürecektir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulumuzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir. Yine Bilim Kurulumuz kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın salgına karşı en büyük kozumuz olan aşıların, özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini de önermektedir. Etkinliği ispatlanmış olan kendi aşımız TURKOVAC hatırlatma dozları konusunda özellikle tavsiye edilmektedir. Bunun için aile sağlığı merkezleri ve kamu hastanelerinde aşı uygulama merkezleri ihtiyaca cevap verecek şekilde faaliyetlerini sürdürecektir."

Erdoğan, Türkiye'de üretilen koronavirüs ilaçlarının vatandaşlara ücretsiz dağıtımının devam edeceğini söyledi.

 

26-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş