Arama sonuçları

Hastaneler doldu ama sınıflar boşaldı

Hastaneler doldu ama sınıflar boşaldı

Havaların soğumasıyla birlikte grip vakaları da arttı. Hastaneler dolup taşarken sınıflar da hızla boşalmaya başladı. Salgının artmasından tedirgin olan aileler, çocuklarını okula göndermezken bazı illerde sendikalar, sendikalar, ‘Okullar tatil edilsin’ çağrısında bulunuyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre 23 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatilinin öne çekilmesini talep edenler artarken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Sağlık Bakanlığı ile sürekli koordine halindeyiz, okulları kapatmayı gerektirecek bir durum söz konusu değil” diyerek tatil beklentisinin önünü kesti.

TÜM ÜLKEDE ETKİLİ

Türkiye’yi etkisi altına alan salgın, bazı şehirlerde daha ağır seyrediyor. Öyle ki Bolu’da Vali Erkan Kılıç, 48 bin öğrenciden 6 bininin okullara gelmediğini duyurdu. Kapasitelerinin üzerinde çalışmaya başladıklarını aktaran İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş ise “Acil servisimize normal koşullarda günde 150 hasta gelir ama son aylarda bu sayı 400’e yaklaşmaya başladı” dedi. Veliler ve öğretmenlerin verdikleri bilgilere göre İstanbul, İzmir, Ankara’nın yanı sıra Sakarya, Kırşehir, Zonguldak, Nevşehir, Isparta, Rize, Çanakkale gibi birçok ilde sınıflar boş kaldı.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

Salgının belirtileri arasında, ateş, boğaz ağrısı, öksürük, iştahsızlık, kas eklem ağrıları, ishal öne çıkıyor. Hastalığın özellikle kreşler ve okullarda çok çabuk bulaşabileceğini aktaran Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüsniye Yücel, kalabalık ortamların havalandırılması, sıvı alımının artırılması, düzenli beslenilmesi, C vitamini açısından yüksek gıdalar tüketilmesi gerektiğine dikkat çekerek 6 ayın üstündeki her çocuğa grip aşısı önerdiklerini kaydetti. Ayrıca uzmanlar, semptomu olan çocukların okullarda maske takabileceğini de aktardı.

Grip nedeniyle çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler ve salgından etkilenen eğitimciler, vaka durumuna göre okulların bir süre tatil edilmesini talep ediyorlar.

 

25-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş