Arama sonuçları

Hatay Tabip Odası: Tıp fakültesi öğrencileri için gerekli düzenlemeler yapılmalı

Hatay Tabip Odası: Tıp fakültesi öğrencileri için gerekli düzenlemeler yapılmalı

Hatay Tabip Odası, depremden zarar gören Hatay Mustafa Kemal Tıp Fakültesi’nin öğrencileri ile asistan hekimleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

BirGün'de yer alan habere göre, Hatay Tabip Odası, depremde yıkılan ve tahliye edilen Hatay Mustafa Kemal Tıp Fakültesi öğrencileri ile asistan hekimlerin misafir olarak eğitim ve çalışma hayatına devam edebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

ÖĞRENCİLERE DÜZENLEME

Odadan yapılan açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Hatay'da bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi depremden sonra kullanılamaz hale gelmiş ve tahliye edilmiştir. Sağlık hizmetlerinin yanında tıp fakültesi eğitimi de sona ermiştir. Tıp eğitimi alan ögrenciler ve uzmanlık eğitimi alan asistan doktorlar depremzedelerin yaşadığı tüm yıkımları yaşamış evsiz yurtsuz kalmıştır. Üzülerek belirtmek isteriz ki hayatta kalan ve eğitimine devam etmek isteyen 1.2.3. Sınıf ögrencilerinin misafir ögrenci olarak, 4.5.6.sınıf öğrencilerinin misafir stajyer olarak eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir. Ayrıca asistan doktorların da aynı şekilde misafir asistan olarak eğitim ve çalışma hayatlarına devam edebilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Sağlık Bakanlığı ve YÖK'ü goreve çağırıyoruz. Tıp fakültesi eğitimi uzaktan online sürdürülebilir bir eğitim değildir.”

27-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş