Arama sonuçları

Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü açılıyor

Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü açılıyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), kalifiye uçak ve uzay mühendislerinin, uluslararası standartlara uygun olarak yetiştirilmesi amacıyla "Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü" açacak.

TÜBİTAK’ın 2020'de "Alan Bazlı Yetkinlik" analiziyle "Hava Araçları Tasarımı" alt alanında nicelik ve nitelik açısından birinci bölgede yer alan ETÜ, uzay bilimi çalışmalarında kalifiyeli uzman yetiştirecek.

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILIYOR

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin havacılık ve uzay sektöründe hedeflediği milli projelere üniversite olarak destek vereceklerini belirtti.

Donanımlı akademik altyapısı ile ETÜ'nün açacağı yeni bölümde bu alanda önemli adımları atacağını bildiren Çakmak, şunları kaydetti:

"YÖK'e yaptığımız müracaatın kabul edilmesi sonucunda, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünü açarak bu alanda nitelikli bilim insanı ve mühendisleri ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Milli Uzay Programı' kapsamında önümüzdeki 10 yıl içinde 'Milli Uydu', 'Ay Programı' ve 'Uzaya Erişim' gibi alt projeler ile Uzay Sanayi ve İnsan Kaynağı Ekosistemi’nin geliştirilmesinin oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda açılacak olan bölümün tam anlamıyla aktif hale gelmesi aynı zamanda ETÜ'ye değer katacak."

16-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş