Arama sonuçları

Hekimler: Veteriner fakültelerine baraj gelsin, yenileri açılmasın

Hekimler: Veteriner fakültelerine baraj gelsin, yenileri açılmasın

Hekimler: Veteriner fakültelerine baraj gelsin, yenileri açılmasın. Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu veteriner fakültelerinin sayısının 33 olduğunu ve yenilerinin açılmaması gerektiğini söyledi. Eroğlu ayrıca başarı sırası barajının da getirilmesi gerektiğini söyledi.

Eroğlu, Türkiye'de veteriner hekimliği öğreniminin 178'inci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Veteriner hekimlerin salgın hastalıklarla mücadele çalışmalarını yürüterek ülke hayvancılığına ve insan sağlığına sundukları katkılara dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bugün, dünyayı kuşatan Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında tüm veteriner hekimler görev başında olup, ülkemizin en büyük ilinden ülkenin en ücra köşesindeki köy ve mezrasına kadar ayaktadır. Bir taraftan laboratuvarlara kapanarak hayatları kurtaracak aşı, serum ve ilaç üretmek için olağanüstü gayret gösterilip, Kovid-19 aşısının insanlarda deneme aşaması olan Faz-1'e gelinirken, diğer taraftan sahada, salgın ve zoonotik hastalıklara karşı koruyucu aşılamalar, hastalık mihraklarına müdahale, tedavi hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürülmesi, insanımızın gıda güvenliğinin sağlanması gibi hizmetler onlarca riske rağmen gece gündüz demeden devam ettirilmektedir."

HEKİMLER: VETERİNER FAKÜLTELERİNE BARAJ GELSİN, YENİLERİ AÇILMASIN

Eroğlu, veteriner hekimliğin hayvanların ve insanların sağlığı, refahı ve çevrenin korunması amacıyla faaliyet gösteren istisnai bir meslek olduğuna işaret ederek veteriner hekimlerin gıda güvenliği, biyogüvenlik, biyolojik çeşitlilik, antimikrobiyal dirençlilik ve iklim değişikliği gibi dünyanın en acil sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak için çalıştığını vurguladı.

DENKLİKLERİ ONAYLANSIN

Türkiye'de 33 veteriner fakültesi bulunduğu bilgisini veren Eroğlu, bu alanda yeni fakülteler açılmasıyla hayvan, insan ve çevre sağlığıyla hayvancılığın zarar göreceğini, yeni fakülteler açmak yerine, mevcutların uluslararası denkliğinin onaylanması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Eroğlu, yeni fakülte açılışları için asgari standartlarla açılış kriterlerinin uyulmasının önem taşıdığına dikkati çekerek şöyle dedi:

"Veteriner fakültelerine girişte taban puan veya yüzdelik başarı sınırı kriterleri getirilmeli, veteriner hekimlik eğitim ve öğretiminin araştırma ve uygulama ağırlıklı olması zorunluluğundan dolayı, veteriner fakültesi kontenjanları ülkemizde ihtiyaç duyulan veteriner hekim sayısı, fakültelerin fiziki yapısı, hayvan hastanesi, uygulama çiftliği, laboratuvar ve akademik altyapıları da dikkate alınarak yeniden gözden geçirilmelidir."

24-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş