Arama sonuçları

Hukuk fakülteleri için baraj 100 bin mi oluyor?

 Hukuk fakülteleri için baraj 100 bin mi oluyor?

 Hukuk fakülteleri için baraj 100 bin mi oluyor? Başarı sırası barajı 125 bin olan hukuk fakülteleri için bu barajın 100 bin olması istendi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk fakültelerine girişte sınav başarı sıralamasını ilk 125 bine çıkaran YÖK'ten, sıralamayı ilk 100 bine yükseltmelerini talep ettiklerini bildirdi.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yargı Reformu'nun ana hedeflerinden birinin de hukuk mesleklerinde nitelikli insan gücünü artırmak olduğunu belirtti.

HUKUK FAKÜLTELERİ İÇİN BARAJ 100 BİN Mİ OLUYOR?

Gül, bu kapsamda, hukuk fakültelerine girişte sınav başarı sıralamasını ilk 125 bine çıkaran YÖK'ten, sıralamayı ilk 100 bine yükseltmelerini talep ettiklerini kaydeti. Gül, Yargı Reformu'nun hem hazırlık aşamasında hem de uygulanmasındaki iş birliği ve katkıları için YÖK'e ve akademi camiasına teşekkürlerini iletti.

Yargı Reformu kapsamında, YÖK tarafından daha önce hukuk fakülteleri için 190 bin olan başarı sırası şartı, 125 bin olarak yenilenmiş ve ilk yıldan itibaren hukuk fakültelerine alımların bu şarta göre yapılmasına olanak tanınmıştı.

20-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş