Arama sonuçları

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi (HASAL) 4 Haziran 1984’te 108 öğrenci eğitime başladı. Üsküdar İlçesi'ndeki okul Koşuyolu'nda bulunuyor. Hazırlık sınıfı bulunan Anadolu liselerinden birisi.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Bu yıl kaç öğrenci alacak? Diplomasının özelliği nedir? Hangi diploma programları var? pervinkaplancom instagram yayınına katılan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Değirmenci sorularımızı yanıtladı.

HÜSEYİN AVNİ SÖZEN ANADOLU LİSESİ: HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR?

HASAL kontenjanı 16 artarak, 136 oldu. Sınıflar kaç kişilik olacak ve kaç hazırlık sınıfı açacaksınız?

Sınıflar 34 kişilik olacak. Toplam 4 adet sınıf olacak.

2018 ve 2019 yıllarında hazırlık sınıfına en son giren öğrencilerin puanları ve yüzdelik dilimleri nedir?

2018 e göre 2019 da yüzdelik dilimimiz 2 katı oranda yükselmişti.(0.84 den 0.46 ya) Yani sınavın zorluğu ya da kolay olmasından ziyade okulumuzun tercih edilme durumunda ciddi yükselme var. En son aldığımız öğrencilerin 2-3 yanlışı oldu. (Matematik ya da Türkçe olursa en fazla 2, din kültürü, İngilizce gibi yanlışlar olursa en fazla 3 yanlış.)

NAKİLLERDE PUANLAR NE OLUR?

İlk merkezi yerleştirmenin ardından, nakiller döneminde puanlarının  ilkinde değil, ama ikinci nakil döneminde yaklaşık 6.5 puan yükselme görüyoruz. Bu yıl için de benzer bir tablo söz konusu olur mu?

2020 senesi sınava en çok öğrencinin girdiği ve kontenjanların en çok arttığı yıl o yüzden her türlü sonucu görebiliriz.

HAZIRLIK SINIFI ZORUNLU MU?

Okulumuz hazırlık sınıfı olan bir okul olduğu için zorunlu. Ancak isteyen öğrencilerimiz okula başladığının ilk haftası Perşembe günü hazırlık atlama sınavına girebilirler. Hazırlık atlama sınavı Türkçe ve İngilizce derslerinden uygulanır. Türkçe sınıf atlama not baremi 70 puandır. İngilizcede de sınav, yazılı ve sözlü olmak dört dil becerisinin ölçüldüğü  iki aşamadan oluşmaktadır. Her iki sınavın da ortalaması 70 ve üstü bir not ise öğrencimiz hazırlık sınıfından bir üst sınıfa geçebilir. Sınavı geçtiği halde hazırlık sınıfına devam etmek isteyen öğrencilerimiz hazırlık sınıflarında eğitimlerine devam edebilirler.

HAFTADA KAÇ SAAT İNGİLİZCE VAR?

Haftada 20 saat İngilizce eğitimimiz var. 8 saat main course dediğimiz İngilizce dil bilgisi, 6 saat skills yani metin okuma bilgisi ve yazma bilgisi, 4 saat reading okuma bilgisi ve 2 saat speaking konuşma bilgisi derslerinden oluşan toplamda haftada 20 saat İngilizce dersi var. 4 ayrı öğretmenin ortaklaşa hazırladığı bir program doğrultusunda öğrncilerimiz hazırlık sınıfında eğitimlerine devam ederler.

İkinci yabancı dil nedir? Kaç saat?

Öğrencilerimiz, 20 saat İngilizcenin yanı sıra 10 saat Almanca ve İspanyolca dillerinden ikinci yabancı dil olarak eğitim almaktadırlar

UZAKTAN EĞİTİMDE NE YAPILDI?

Uzaktan eğitimin önümüzdeki öğretim yılında da süreceği anlaşılıyor. Velilerin de çok merak ettiği bir soru var ki; uzaktan eğitimde yabancı dil nasıl öğrenilecek? Bu yıl hazırlık öğrencileri dil eğitimlerinde ne yaptılar?

Pandemi döneminde hazırlık öğrencilerimizle derslerimiz online olarak devam etti. Sertifikalı bir program kullanarak sabah dil bilgisi (gramer) ve yazma (writing) dersleri, öğleden sonra sınıflar ikiye bölünerek yabancı hocalarla konuşma derslerimiz devam etmiştir.

Pandemi süreci eğitimimizi aksatmamış, duraksatmamış aksine hazırlık dersleri planlamaya uygun olarak işlenmiştir. Yine pandemi sürecinde hazırlık sınıflarımıza online olarak iki kez sınav uygulanmış, sınav bitiminde öğrencilerimiz sonuçlarını hemen öğrenmiştir. Sonuçlara göre de eksik olan yönlerini telafi etme olanağı sunulmuştur.

KAÇ ÖĞRETMEN VAR?

Okulumuzda şu an da 52 öğretmenimiz var. İngilizce, Almanca ve İspanyolca dil eğitimi konusunda da yabancı öğretmenlerimiz var.

YATILILIK VAR MI?

Okulumuza ait pansiyon yok. Ancak şehir dışından gelen öğrencilere yakın çevre okulların pansiyon imkanından faydalandırıyoruz. Öğrencilerimiz her anlamda bizim takibimizde oluyor.

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI NEDİR?

745.

IB PROGRAMI BAŞLIYOR MU?

Diplomasının özelliği nedir? Bu yıl IB başlayacak sanırım. Devlette IB veren kaç okul arasındasınız?

IB veren okullar arasında İstanbul’da 4 tüm ülkede 6 devlet okulundan biriyiz. İstanbul’da IB veren 2 Anadolu lisesinden biri olacağız.

Başka uluslararası programları düşünüyor musunuz?

Okulumuzda öğrencilerimizin her türlü yurt dışı imkanına sahi olması için seçenekler sunuyoruz. IB dışında daha önceki senelerden devam eden öğrenci değişim programlarımız var. Her yıl isteyen öğrencilerimiz ara sınıflarda (9. ya 10.sınıf gibi) öğrenci değişim programı ile yurt dışına gitmektedir.

OKULUN SOSYAL YAŞAMI NASIL?

Mevcut olarak çok kalabalık okullardan değiliz. Butik okul konseptindeyiz diyebiliriz. Bu da her öğrencinin bir kulüp, sosyal faaliyet içinde olabilmesini sağlıyor. Okulumuz neredeyse her anlamda kulüp var. Kulüpler çok aktif sene içinde sürekli çalışmalar yapan ortaya ürünler çıkaran, etkinlik, organizasyonlar çıkaran kulüplerimiz var. En aktif kulüplerimiz olarak: MUN, tiyatro, münazara, robotik-yazılım kodlama, tanıtım, girişimcilik kulüplerini söyleyebiliriz.

Atölye konusu okulumuzun en güçlü olduğu alanlardan biridir. Okulumuzda Yaşam Beceri Atölyeleri bünyesinde gastronomi, kuaför, ahşap boyama, seramik kaplama, tekstil atölyelerimiz ayrıca bu yıl devreye girecek olan yazılım ve mekatronik atölyelerimiz mevcuttur.

MEZUNLARIN YURTDIŞI BAŞVURULARI

Mezunlarınızın yüzde kaçı yurtdışındaki üniversitelere gidiyor? İlk sırada hangi ülkeler yer alıyor?

Mezun öğrencilerimiz büyük oranda en yüksek  puanla sıralama ile öğrenci alan yurt içi üniversitelerini tercih ediyor. Özellikle tıp, sağlık alanında eğitim görmek isteyen öğrencilerimizi bizler de yurt içine yönlendiriyoruz. Yurtdışına başvuran öğrencilerimiz birkaç farklı ülkelerin iyi üniversitelerinden kabul alıyorlar. (Hollanda, İngiltere,  ABD, Almanya,  İtalya, Avusturalya gibi)

YKS YERLEŞME ORANLARI NEDİR?

Mezunlarımızın yüzde 80’i sayısal yüzde 20’si TM alanından mezun oluyor. Sayısal mezunlarımızın tercih ettiği bölümler sağlık ve mühendislik alanları oluyor. Eşit ağırlık mezunlarımızın tercih ettiği bölümler Hukuk, Psikoloji ve işletme oluyor.

Geçen yıla baktığımızda yüzde 50’ye yakın oranda tıp ve diş hekimliği tercih etti. Mühendisliklerde ise Bilgisayar Mühendisliği yüzde 35 oranda tercih edilen bölüm olmuştur.

TM alanı öğrencilerimizin de yüzde 40’ı ilk 1000 sıralamasına girerek en yüksek sıralamalı işletme, iktisat ve psikoloji bölümlerine yerleşti. Diğer öğrencilerimiz de yüksek puanla öğrenci alan üniversitelerin Hukuk ve işletme-ekonomi bölümlerine yerleştiler.

YKS sonuçlarını genel olarak değerlendirmek gerekirse tercih yapan öğrencilerimizde kazanma oranımız yüzde yüzdür.(2019 da 138 öğrencide 138 yerleşme.) tercih yapmayan öğrencilerimiz içinde ilk 10 bin, ilk 20 binde birçok öğrencimiz mevcuttur.

YKS HAZIRLIK KURSU VAR MI?

Her sınıf düzeyinde okul kurslarımız vardır. Özellikle YKS hazırlık sürecinde öğrencilerimizi her anlamda en iyi şekilde sınava hazırlamaktayız. Dersler-deneme sınavları uygulama, analizlerin yapılması gibi.

22-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş