Arama sonuçları

İHH'nin 'İyilikte Yarışan Sınıflar' projesi 10. yılında devam ediyor

İHH'nin 'İyilikte Yarışan Sınıflar' projesi 10. yılında devam ediyor

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 2013'ten bu yana Eğitim-Bir-Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli şekilde yürüttüğü "İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi devam ediyor.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin dört bir yanındaki okullarda eğitim gören gönüllü öğrenciler, proje aracılığıyla yetim kardeşlerine destek oluyor.

10. yılına giren proje vesilesiyle bugüne kadar 1 milyonu aşkın gönüllü öğrenci, binlerce yetim kardeşine destek oldu. Öğrenciler, Türkiye dahil dünyanın 49 farklı ülke ve bölgesine iyiliklerini ulaştırdı.

Projeye katılmak isteyen gönüllü öğrenciler, "İHH'nin Yetim Sponsorluk Sistemi" kapsamındaki 49 ülkeden dilediklerini seçebiliyor.

Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra sınıflar adına eşleştirilen yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren "Yetim Özet Bilgi Formu" posta veya e-posta ile İHH tarafından her sınıfa gönderiliyor. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla sürdürülüyor.

PROJE KATILIM GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANIYOR

Projeye ilişkin açıklama yapan İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, 81 ilde uygulanan projenin yardımlaşma ve paylaşma bilincinin artmasına katkı sağladığını, projeye katılımın da tamamen gönüllülük esasına dayandığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada 150 milyondan fazla yetim ve öksüz çocuk bulunduğunu belirten Başer, "İHH İnsani Yardım Vakfının yaptığı yetim çalışmalarının temel amacı, yaşamını tek başına idame ettiremeyen yetimlere, kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamaktır" ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardır yetimlere yönelik yardım çalışmaları düzenleyen İHH, 120 ülkedeki 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım ulaştırırken, Türkiye dahil 49 ülkedeki 135 binden fazla yetime ise Yetim Sponsorluk Sistemi ile düzenli destek veriyor. 12 ülkede 42 yetimhanesi bulunan İHH, 1 Yetim Eğitim Merkezi ve 1 Çocuk Yaşam Merkezi ile de yetimlere destek sağlıyor.

18-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş