Arama sonuçları

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet destekleri yurt genelinde devam ediyor

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet destekleri yurt genelinde devam ediyor

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet destekleri yurt genelinde devam ediyor. Ünye Belediyesince, ilçede ihtiyacı olan 300 öğrenciye tablet hediye edileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yaptığı yazılı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla ilçede ihtiyaç sahibi öğrencilere 300 tablet desteği yapılacağını belirtti.

Tavlı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gereken desteği vereceklerini kaydetti.

ÇALDIRAN'DA DA TABLET DESTEĞİ

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim gören öğrencilere tablet hediye etti.

Kovid-19 sürecinde uzaktan eğitime geçilmesiyle bilgisayarı olmayan öğrenciler için temin edilen tabletlerin dağıtımı devam ediyor.

Başkan Ensari, derslerinden geri kalmamaları için öğrencilere tablet desteğinde bulundu. Kırsal mahallelerde yaşayan birçok öğrencinin bilgisayarının olmadığını belirten Ensari, "Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması bizim için çok önemli. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için bilgisayarı olmayanlara tablet hediye ederek, uzaktan eğitimlere devam etmelerine katkıda bulunuyoruz" dedi.

Tablet hediye edilen öğrenciler de Ensari'ye teşekkür etti.

ŞİRVAN'DA 185 ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITILDI

Siirt'in Şirvan ilçesinde 185 öğrenciye tablet, 550 öğrenci ve 70 öğretmene de yardımcı kaynak dağıtıldı.

Şirvan Kaymakamı Recep Hasar'ın çabaları sonucu, uzaktan eğitime katkıda bulunmak amacıyla Bakanlık, Kaymakamlık ve Şirvan Belediyesinin desteğiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet ve yardımcı kaynak temin edildi.

Eğitime destek olmayı sürdüreceklerini belirten Hasar, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uyumlu klavyeli tabletlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla öğrencilere dağıtıldığını söyledi.

Tabletlerin uzaktan eğitim için gerekli ekipmanı bulunmayan öğrencilerimizin bu ihtiyacını karşılayacağını dile getiren Hasar, "Eğitime destek amacıyla öğrencilerimize tablet ve kaynak desteği sunduk. Ayrıca okullarımızın kütüphanelerine kitap ve mobilya desteği, mantolama ve bilgisayar donatım malzemeleri ile EBA destek merkezleri kurduk. Pandemi nedeniyle öğrencilerimizin uzaktan eğitimde sıkıntı yaşamaması için Milli Eğitim Müdürlüğüyle koordineli çalışmalarımız sürüyor" dedi.

NİZİP'TE İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE TABLET YARDIMI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünce sağlanan desteklerle temin edilen tablet bilgisayarlar Nizip ilçesinde dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkısıyla, Valilik koordinesiyle yürütülen çalışmayla temin edilen tablet bilgisayarların dağıtımı için Nizip Kaymakamlığında tören düzenlendi.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, tablet dağıtımlarına en çok ihtiyaç sahibi olan öğrencilerden başlayacaklarını söyledi. 

Çalışmaya destek veren Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür eden Vali Gül, şöyle konuştu:

"Bu çalışma bir anda hayata geçirilen ve çok çabuk şekilde sonuç veren bir çalışmadır. Bu çalışmayla derslerden geri kalan çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmayı planlıyoruz. Bu tabletler en iyisi, en güzeli arasında seçilmiş olan tabletlerdir. Kendi çocuklarımıza hangisini alıyor ya da almak istiyorsak aynısını ihtiyaç sahibi çocuklarımıza aldık. Bu tabletlerimizi çocuklarımızı rencide etmemek adına idarecilerimize teslim ediyoruz, dağıtımlarımız bugünden itibaren başlayacak ve 15 gün içerisinde isimleri belirlenen çocuklarımıza ulaşacaktır."

MANYAS'TA TABLET BİLGİSAYAR DAĞITIMI

Balıkesir'in Manyas ilçesinde internete erişimi olmayan öğrencilerden 20'sine tablet bilgisayar dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından gönderilen ve içinde sim kart bulunan tabletler, Kaymakam Muhammed Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir tarafından internete erişemeyen öğrencilere verildi.

Anadolu Lisesindeki törende konuşan Kaya, "İnternete erişemeyen 92 öğrencimiz bulunduğunu tespit ettik. Milli Eğitim Bakanlığımız diğer tabletleri peyderpey dağıtacaktır. Öğrencilerimize tabletlerinin hayırlı olmasını ve başarı getirmesini diliyorum." dedi.

06-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş