Arama sonuçları

İkinci ek yerleştirme tercihlerinde son gün

İkinci ek yerleştirme tercihlerinde son gün

Merkezi ve ilk ek yerleştirmenin ardından yükseköğretim kurumlarında boş kalan yaklaşık 230 bin kontenjan için düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ikinci ek yerleştirme başvuruları bugün son buluyor. 

Tercih yapmayan ya da tercihine yerleşemeyen adaylar ikinci ek yerleştirmeye başvurabiliyor. Adayların 24 tercih hakkı var. 25 TL olan tercih ücretini yatırmak için son tarih 19 Ekim.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı 140 ve üzeri puan alan adaylar Tablo 3’teki iki yıllık ön lisans programlarını, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) puanları 170 ve üzeri olanlar da Tablo 4’teki 4 yıllık ve üzeri lisans programlarını tercih edebiliyorlar.

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

 ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi gözde üniversitelerin yanı sıra tıp, hukuk gibi tercih listelerinde ilk sıralarda yer alan programlarda kontenjan açığı bulunuyor.  Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26 Ekim-1 Kasım 2021; elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

18-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş