Arama sonuçları

İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı

İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yarın gerçekleştirilecek "İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı”nın Türkiye’nin eğitim sorunlarına çözüm üreteceğini söyledi. Kaya, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en temel sorununun eğitim olduğunu söyledi.

İktidarın, eğitimi içinden çıkılmaz hale getirdiğini, öğretmenlerin sorunlarına çözüm üretemediğini ileri süren Kaya, "Öğretmenleri yine vaatlerle kandıracaklarına inanıyorlar. Çocuklarımızın geleceği olan eğitime dört elle sarılmalıyız" diye konuştu.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇIKACAK

CHP olarak 81 ildeki eğitim bileşenlerinin katkılarıyla eğitim toplantıları yaptıklarını anlatan Kaya, 7 bölgede 700 kişinin katıldığı toplantıda sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığını ifade etti.

Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı programa ilişkin, şunları söyledi: "CHP iktidarında eğitimi nasıl düzlüğe çıkaracağız, öğrencilerimizin, öğrenci velilerimizin ve öğretmenlerimizin sorunlarına nasıl çözüm üreteceğiz? Bunları konuşacağız. Sorunu yaşayanlarla, soruna çözüm üretebilecek bilim insanlarıyla birlikte çalışmayı önümüze koyduk. Birlikte üreteceğiz, birlikte yöneteceğiz. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan. Gelmekte olan hazırlıklarını yapmalıdır. İşte bu çerçevede yarın saat 10.00'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde eğitimi masaya yatıracağız. İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı'nın bu ülkenin eğitim sorunlarına çözüm üreteceğine inanıyoruz. Buna katkı sunmak isteyenleri, tüm eğitim dünyasını çalıştayımıza davet ediyoruz."

 

26-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş