Arama sonuçları

İmamoğlu: Öğrenci yurtlarının sayısını seneye 16'ya çıkaracağız

İmamoğlu: Öğrenci yurtlarının sayısını seneye 16'ya çıkaracağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Ümraniye, Şişli ve Esenyurt yükseköğrenim erkek öğrenci yurtlarının toplu resmi açılışı törenle gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki törende, kamu kurumu olarak gençlere sahip çıkma sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

Seçim vaatleri arasında gençlere yurt imkanı sunmanın da yer aldığını kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti:

SENEYE SAYI ARTACAK

"Geçtiğimiz yıl 3 öğrenci yurdu açtık. Bu sene buna 7 tane daha ekledik. Tamamı kendimize ait binalarla, seneye bunun sayısını belki 15, belki 16'ya çıkartacağız. Bu sayı, seneye 5 bini geçecek yatak sayısına ulaşacak. Bilgisayar odası, çalışma odaları, spor salonları, jeneratörüyle, 24 saat sıcak suyuyla ve internet imkanlarıyla gençlerin yurtlarda gerçekten çağdaş bütün ihtiyaçlarının sağlandığı bir ortam sunuyoruz."

DAHA FAZLA EĞİTİM DESTEĞİ

Yaklaşık 75 bin üniversite öğrencisine yıllık ve karşılıksız 4 bin 500'er lira eğitim desteği sağladıklarını hatırlatan İmamoğlu, bütçeleri elverdiğince daha fazla eğitim desteği sağlayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından İmamoğlu, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel, CHP milletvekilleri İbrahim Kaboğlu, Turan Aydoğan, Gökan Zeybek, Özgür Karabat ve beraberlerindeki heyet tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Yurt binasında incelemelerde bulunan İmamoğlu, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

07-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş