Arama sonuçları

İmamoğlu: Yüz yüze eğitim öğrencilerin hakkıdır

İmamoğlu: Yüz yüze eğitim öğrencilerin hakkıdır

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Yüz Yüze Hukuk Seminerleri"nin sertifika törenine katıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törende İmamoğlu, 6 Şubat'taki depremlerin ardından yüz yüze eğitime ara verildiğini hatırlatarak, bunun "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖĞRENCİLERİN HAKKI

Yüz yüze eğitimin öğrencilerin hakkı, üniversitelerin de yaşamın bir parçası olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Üniversite, sadece bir öğretim alanı değildir, bir yaşam eğitimidir, hayata atılma eğitimidir, ilişkidir, mesleklerin birbiriyle kaynaşmasıdır, toplumla buluşma anıdır" dedi.

İmamoğlu, semineri düzenleyen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi yetkilileri ve programın Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer'e teşekkür ederek, programda açık fikirli, özgür bir atmosferin sağlanmasından memnuniyet duyduğunu aktardı.

İYİ BİR GELECEK İÇİN

Türkiye'de 15-30 yaş arasında 21 milyon vatandaşın olduğuna dikkati çeken Ekrem İmamoğlu, "Böylesi bir nüfusun olduğu ülke mutlaka iyi bir gelecek tasavvur etmeli, hayal etmeli ve mutlaka onun gereğini yapmalı ve yazmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, konuşmasının ardından eğitime katılan konuşmacılara teşekkür belgelerini verdi.

YAKLAŞIK 2 BİN HUKUK ÖĞRENCİSİ EĞİTİM ALDI

İBB'nin desteğiyle İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Yüz Yüze Hukuk Seminerleri"nde, 42 farklı hukuk fakültesinden yaklaşık 2 bin öğrenci eğitim aldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen eğitim oturumlarında, akademisyenlerin yanı sıra meslek profesyonelleri ve öğrenciler de sunum yaparken, programı başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım sertifikaları verildi.

03-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş