Arama sonuçları

İngiltere: Okulların yüzde 40'ı açıldı

İngiltere: Okulların yüzde 40'ı açıldı

İngiltere: Okulların yüzde 40'ı açıldı. İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla kapanmak zorunda kalan okullar yeniden açıldı. 

Ülkede okulların yaklaşık yüzde 40'ı bugün yeniden öğrencilere kapılarını açtı. Geri kalan okulların büyük bölümünün de bu hafta içinde açılması bekleniyor. 

İNGİLTERE: OKULLARIN YÜZDE 40'I AÇILDI

Eğitim Bakanı Gavin Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, son birkaç ayın öğrenciler için ne kadar zorlu geçtiğini bildiğini belirtti. Williamson, "Ancak çocukların okula geri dönmelerinin, sadece eğitimleri için değil, gelişimleri ve kendi iyilikleri için de ne kadar önemli olduğunu biliyorum" dedi. 

Eğitim Bakanlığı da okullarda öğrenciler ve öğretmenlerin güvenliği için sosyal mesafenin mümkün olduğunca korunduğu bir "kontrol sistemi" uygulanacağını duyurdu.

HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

Yayınlanan kılavuza göre, yerel karantina uygulanan yerlerdeki okulların koridorlar gibi ortak alanlarında maske takmak zorunlu olacak. 

Eğitim sendikaları, bazı ailelerin çocuklarını salgın dolayısıyla okula göndermeyeceğine dikkat çekerek, devamsızlık cezalarının geçici olarak durdurulmasını istedi. Ülkede, çocukların devamsızlık yapmaları halinde ebeveynlerine para cezası kesiliyor. 

ZENGİN VE YOKSUL ÖĞRENCİ ARASINDA EŞİTSİZLİK ARTTI

Bu arada Mali Araştırmalar Enstitüsü tarafından geçen ay yapılan bir araştırmaya göre, okulların kapanması, en yoksul ve en zengin öğrenciler arasındaki eğitim eşitsizliğini daha da artırdı. Daha fakir bölgelerde yaşayan öğrenciler, eğitimde zengin yaşıtlarının çok daha gerisine düştü. 

Salgın dolayısıyla 20 Mart'ta kapanan okullar, haziran ayında az sayıdaki öğrenci için yeniden açılmıştı.

02-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş