Arama sonuçları

İş garantisiyle turizm eğitimi alan öğrenciler geleceğe güvenle hazırlanıyor

İş garantisiyle turizm eğitimi alan öğrenciler geleceğe güvenle hazırlanıyor

Siirt Abdulhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde turizm alanında eğitim gören öğrenciler imzalanan protokol kapsamında iş garantisiyle geleceğe hazırlanıyor.

Okulda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü ile burslu eğitim görme imkanına kavuşan öğrenciler, mezun olduktan sonra turizm sektöründe istihdam ediliyor.

UYGULAMALI EĞİTİM GÖRÜYORLAR

Okulun atölyesi ve laboratuvarında uygulamalı eğitim gören öğrenciler, belirlenen otellerde 6 ay beceri eğitimine gidiyor.

Öğrenciler okul bursunun yanı sıra otelden de staj gördükleri süreçte maaş alıyor.

ARA ELEMAN DEĞİL ARANAN ELEMAN

Okul müdürü Şahabettin Olğaç, AA muhabirine, 4 yıl önce açılan okullarının istihdam garantisi de sağlanmasıyla büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Bakanlıklar arasında yapılan protokolün ardından okul olarak da Antalya'daki bir turizm şirketiyle protokol imzaladıklarını ifade eden Olğaç, şöyle dedi: "Bu protokol ile öğrencilerimize okul döneminde burs alma, mezun olduktan sonra iş garantisi ve 6 aylık staj yapma imkanı sağlandı. Okulumuz protokol kapsamında iş garantisi sağlıyor, istihdam garantisi veriyor."

Okulda öğrencilere İngilizce, Rusça ve Almanca eğitim verdiklerini anlatan Olğaç, bu eğitimlerin öğrencilere geleceklerini kazanma adına fırsat sağladığını dile getirdi.

Olğaç, okulda yabancı dil laboratuvarı, konaklama ve seyahat hizmetleri, servis, satranç ve zeka oyunları ile tasarım ve beceri atölyeleri gibi önemli imkanlar sunulduğunu aktardı. Olğaç, "Staj sırasında da eksikliklerini tamamlayarak ara eleman değil de aranan eleman konumuna geliyorlar" diye konuştu.

"BU BÖLÜMLERİMİZ İŞ İMKANI GARANTİSİ SUNUYOR"

Okulun öğretmenlerinden Öznur Çakmak, öğrenciler için uygulama alanlarının olduğunu belirtti. Okulun öğrencilere her türlü imkanı sunduğunu ifade eden Çakmak, şunları kaydetti:

"Okulumuzun otel odasında öğrencilerimizin bir otelde karşılaşacakları her şey mevcut. Yani bir oda nasıl hazırlanır, misafir nasıl karşılanır, banyo nasıl hazırlanır, temizlik nasıl yapılır gibi birçok şeyi öğreniyorlar. Okulun 10, 11 ve 12. sınıfları protokol kapsamında burstan yararlanabiliyor. Her yıl da Antalya'da staj imkanı sağlanıyor. Üniversite okumayıp mezun olduktan sonra çalışmak istediklerinde bu bölümlerimiz iş imkanı garantisi sunuyor."

Çakmak, okulun yiyecek ve içecek hizmetleri alanında da öğrencilerin mutfakta yemek yapma ve bu yemeği servis etme gibi konularda uygulamalı eğitim gördüğünü dile getirerek, derslerin çok eğlenceli geçtiğini aktardı.

"MEZUN OLDUKTAN SONRA İŞ SAHİBİ OLUYORUZ"

Öğrencilerden Muhammet Emir Işık, bu yıl Antalya'daki lüks bir otelde 5 ay staj gördüğünü belirtti. Işık, "Okulda Rusça, İngilizce ve Almanca öğreniyoruz. Eğitim görürken burs alıyor, mezun olduktan sonra da iş sahibi oluyoruz. Çok avantajımız var" dedi.

Berfin Kayar da okulda uygulamalı dersler sayesinde birçok avantaj elde ettiklerini dile getirerek, "Bütün dersleri görüyoruz ve staj yapıyoruz" dedi.

Müzeyyen Tepe ise aldıkları eğitim sayesinde burs ve iş imkanına kavuştuklarını aktararak, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

27-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş