Arama sonuçları

İsmail Tarman velileri okullarını geri istiyor

İsmail Tarman velileri okullarını geri istiyor

İstanbul Beşiktaş ilçesinin Konaklı Mahallesinde bulunan İsmail Tarman Ortaokulu 5 buçuk yıl önce imam-hatip ortaokuluna dönüştürüldü. Dönüştürme kararına ilişkin okul velileri ve mahalle sakinleri konuyu yargıya taşıdı.

BirGün'den Berkay Dündar'ın haberine göre, yapılan itirazlar sonucunda, imam hatibe dönüştürme işlemi mahkemece 4 kez iptal edildi ve okulun normal eğitime devam etmesi kararı verildi. Ancak verilen karara rağmen okul eğitime hâlâ açılmadı. Veliler ve mahalle sakinleri 2 bin 63 gündür kapalı olan okullarının eğitime başlaması taleplerini duyurmak için okul önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi.

Velilerin ve mahalle sakinlerinin avukatı Arzu Becerik 2 bin 63 gündür kapalı olan İsmail Tarman Ortaokulu’nun açılmasını belirterek şöyle konuştu: “Kapatılma işlemi 4 mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Mahkemeler, iptal kararı gerekçelerinde kapatmaya yönelik işlemin tamamen usulsüz olduğunu tespit etmişlerdir. Ne yazık ki bu usulsüz ve yasalara aykırı yaklaşım, karar rağmen devam etmiş, mahkeme kararları uygulanmayarak usulsüzlükte ısrar edilmiş ve edilmektedir.”

Yapılan başvurulara rağmen kararın uygulanmadığını söyleyen Becerik konuşmasına şöyle devam etti: “Davanın tarafı İstanbul Valiliği, Beşiktaş Kaymakamlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’na defalarca yaptığımız başvurulara rağmen kararın uygulanması konusunda hiçbir girişimde bulunulmamış, bu suça ortak olunmuştur. Suç da işlenmeye hala devam edilmektedir.”

"HUKUK KURALLARI DEĞİL, KEYFİLİK"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hukuk kuralların değil, keyfiliğin hakim olmasına yol açtığını kaydeden Becerik, “Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına terfi ettirilen Nazif Yılmaz, bizim okulumuzla ilgili bir kararda imzası bulunan bir bürokrattır. Hem mahkeme kararlarında hem de son derece eksik ve yanlış olan bu idari kararda İsmail Tarman Ortaokulu’nun devam ettiği yazdığı halde İsmail Tarman Ortaokulu nerededir? İsmail Tarman Ortaokulu’nun kapatılması ile ilgili bir karar var mıdır? Varsa bu karar nerededir ve kararda kimin imzası vardır?”

Eğitim-Sen’den Seher Gökerşin kindar ve dindar bir nesil yetiştirilmeye çalışıldığını ifade etti: “Bu dönüşümler her yerde yaşanıyor. Sizler eğitimin en önemli sac ayağı olan veliler, bizler eğitimciler olarak bu dönüşümlerin önünde ancak birlikte mücadele ederek durabileceğimize inanıyoruz.”

22-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş