Arama sonuçları

Isparta'da okullarda depreme karşı güçlendirme çalışması yapılıyor

Isparta'da okullarda depreme karşı güçlendirme çalışması yapılıyor

Isparta Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, il genelindeki 6 okulda depreme karşı güçlendirme çalışması yapıldığını bildirdi. Baydur, yaptığı yazılı açıklamada, depremde binanın sağlamlığının en önemli faktör olduğunu belirtti.

BİRİNCİ DERECEDE DEPREM BÖLGESİ

Kentin birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını vurgulayan Baydur, şunları ifade etti:

"Canımız öğrencilerimizin ve personelimizin olası bir depremde can güvenliklerini sağlayabilmek amacıyla bu çalışmaları mevzuata uygun biçimde velilerimizin de desteğiyle gerçekleştirdik ve kalan okullarımızı da depremsellik açısından güçlendirmeye devam edeceğiz. Öngörülemeyen sebeplere bağlı olarak bazı güçlendirme çalışmalarında tamamlanma zamanının uzatılması gibi durumlar da ilgili mevzuatlara uygun biçimde gerçekleşmektedir. Bu sürecin öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, idarecilerimiz ve paydaş herkes için kolay olmadığının farkındayız. Ancak onların anlayış ve hoşgörüleri olmadan da süreci sağlıklı yönetemeyeceğimizin de bilincindeyiz. Bu yüzden bu süreci Isparta için hep beraber yönetip tamamlayacağımız bir başarı hikayesine dönüştürebileceğimizi umuyorum."

Baydur, devam eden sürecin en kısa zamanda sağlıklı biçimde tamamlanması için her türlü çalışmayı il yöneticileriyle hassas biçimde yürüttüklerini kaydetti.​​​​​​​

06-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş