Arama sonuçları

İsrail'de okullar açıldı: Öğrenciler dönüşümlü gelecek

İsrail'de okullar açıldı: Öğrenciler dönüşümlü gelecek

İsrail'de okullar açıldı: Öğrenciler dönüşümlü gelecek. İsrail'de eğitim yılı başlarken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.  İsrail'de hükümetin aldığı karar doğrultusunda 2,4 milyondan fazla öğrenci okulla buluştu. Kovid-19 vakalarının yüksek olduğu 23 bölgede ise 140 bin öğrenciye evlerinden uzaktan eğitim verilecek. 

İSRAİL'DE OKULLAR AÇILDI: ÖĞRENCİLER DÖNÜŞÜMLÜ GELECEK

Salgın nedeniyle ebeveynlerden, çocuklarını okula getirmeden önce sağlık beyanı doldurmaları şart koşuldu. 

Kovid-19 salgınında ikinci dalganın yaşandığı ülkede, beş ve üzeri sınıflardaki öğrencilerin haftada iki kez okula gitmesi, diğer günlerde uzaktan eğitim alması kararlaştırıldı. 

İkinci ve üçüncü sınıftaki öğrenciler sadece ortak alanlarda ve teneffüslerde maske takmak zorunda olacak. Bu öğrenciler sınıflarda maske takmayacak.

Dördüncü ve daha üst sınıftaki öğrencilere ise derslikler dahil okuldaki tüm alanlarda maske takma zorunluluğu getirilirken, öğretmenler ders anlatırken maske takmayacak. 

İsrail'de salgına rağmen okullarda eğitime yeniden başlanırken, Kovid-19 vakalarındaki artış devam ediyor. 

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte Kovid-19 teşhisi konulan 7 hastanın daha yaşamını yitirdiği ve 2 bin 180 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.

Bu, virüsün İsrail'de ilk görüldüğü 21 Şubat'tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Ülkede böylece virüs kaynaklı toplam can kaybı 946'ya, vaka sayısı da 117 bin 241'e yükseldi.

02-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş