Arama sonuçları

İstanbul, Ankara ve İzmir'de yurda yerleştirmede büyük sorun var

İstanbul, Ankara ve İzmir'de yurda yerleştirmede büyük sorun var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "105 Yeni Yurt Binası Açılış Töreni"ndeki konuşmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı'nın yurtların kapasitesine ilişkin verdiği bilgilerin "kendilerini desteklediğini" belirten Özel, Erdoğan'ın yurtlar üzerine yaptığı açıklamalarla kutuplaştırmayı körüklediğini iddia etti.

3 BÜYÜK KENTTE SORUN VAR

Erdoğan'ın açıklamasında "öğrencilerin açıkta kalmadığını" söylediğini aktaran Özel, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yurda yerleştirmede büyük sorun olduğunu ileri sürdü.

Öğrenci burslarına ilişkin verilen bilgilerin de doğru olmadığını savunan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sözlerini hatırlattı: "Kendi evlatlarını Paris'e, Londra'ya, Brüksel'e, Washington'a gönderip en iyi eğitim kurumlarında okutup lüks ve şatafat içinde yaşattılar. Anadolu'nun ve Trakya'nın pırlanta gibi çocuklarını ise fakirliğe, cahilliğe, yokluğa, yoksulluğa hatta göz göre göre ölüme mahkum ettiler."

KENDİ ÇOCUKLARI YURTDIŞINDA OKUDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklarının yurt dışında okuduğunu kaydeden Özel, "'Kendi çocuklarını yurt dışında okuttular, milletin çocuğun perişan oldu' dediği kendisi. Dört çocuktan Türkiye'de okuyan yok" dedi.

 

16-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş