Arama sonuçları

İstanbul Bilgi Üniversitesi: YÖK: Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirler almaktadır

İstanbul Bilgi Üniversitesi:  YÖK: Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirler almaktadır

TMSF tarafından el konulan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla faaliyet izni kaldırılarak kapatıldı. Akla gelen soru ise yaklaşık 20 bin öğrencinin bulunduğu üniversitede öğrenci, akademisyen ve idari çalışanların geleceğinin ne olacağı oldu.

YÖK: MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK

Kararla ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

"İstanbul Bilgi Üniversitesinin kurucu vakfına mahkemece kayyım atanması üzerine 2547 sayılı Kanun’un ek 11. Maddesi gereğince alınan faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

Yükseköğretim Kurulu, öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan yürütülmesi hususunda gerekli tedbirleri ivedilikle almaktadır. 

Öğrencilerimizin yanı sıra üniversitemizde görev yapan idari ve akademik personele dair herhangi bir mağduriyete fırsat vermeden gerekli işlemler yerine getirilecektir. 

Konuyla ilgili detaylı açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacak olup, kıymetli öğrencilerimizin, ailelerinin ve yükseköğretim camiasının süreçle ilgili doğru ve güncel bilgileri yalnızca Yükseköğretim Kurulunun resmî iletişim kanallarından takip etmelerini önemle rica ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

22-05-2026


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş