Arama sonuçları

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden ‘Farkındalık Şenliği’

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden ‘Farkındalık Şenliği’

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Engelli Öğrenci Birimi tarafından Dünya Engelliler Haftası kapsamında “Farklıyız Birlikte Mutluyuz” temasıyla santralistanbul Kampüsü’nde Farkındalık Şenliği düzenlendi. Toplumda özel gereksinimli bireylerin kabulüne ve topluma eşit katılımlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen şenliğe özel gereksinimli öğrenciler, ebeveynleri, öğretmenleri ile BİLGİ ve Doğa Koleji öğrencileri katıldı. 

Şenliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, farklılıkları kabul eden ve saygı duyan toplumun önemine dikkat çekti. Yazgan, “En büyük dileğimiz bu ortamların toplumsal hayatın her alanında, okulda, sosyal ve sportif etkinliklerde, iş yerlerinde artarak çoğalması” dedi.

ÖNYARGILAR ETKİLİ OLUYOR

Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dilara Fatoş Özer, Dünya Sağlık Örgütü’nün Engellilik Raporu’na göre toplumların yüzde 15’i özel gereksinimli bireylerden oluştuğunu hatırlattı. Özer, Türkiye’de yaklaşık 12 milyon özel gereksinimli birey bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: “Özel gereksinimli bireyler eğitim, sağlık, istihdam, ulaşım, sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katılım gibi alanlarda sorunlar yaşıyor. Bu sorunların önemli bir kısmı özel gereksinimi olmayan insanların olumsuz tutumları ve önyargılarından kaynaklanıyor” dedi.  

 

17-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş