Arama sonuçları

İstanbul depreminde hasar alan 4 okul boşaltıldı

İstanbul depreminde hasar alan 4 okul boşaltıldı

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6.2’lik depremden sonra yapılan ilk açıklamalarda okuların hiç birinde bir hasar olmadığı açıklanmıştı. Ancak yapılan inceleme sonucunda duvarlarında çatlaklar olan ve sıvaları dökülen dört okulun hasarlı olduğu belirlendi ve riskli olduğu gerekçesiyle bu okullar boşaltıldı. Bu okulların öğrencileri başka okullara nakledildi.

İşte boşaltılan okullar:

Sultanahmet Suphi Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Fatih Katip Çelebi İlkokulu

Silivri Gazi İmam Hatip Ortaokulu

Üsküdar Halil Rüştü İlkokulu

Kapatılan okullardaki öğrenciler ilçe milli eğitim müdürlüklerince yakın bölgelerdeki okullara nakledilecek.

OKULLAR BOŞALTILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldığı programda depremden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesinde bütün okulların yeniden analiz edildiğini söyledi. Tekin, şunları kaydetti:

"3 tane tarihi okulumuzda bu restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının yapılmasının doğru olacağı söylendi. Bir tane de daha önce FETÖ'den kamuya geçen okullardan bir tanesi Silivri'de, o okulumuzda da yine benzeri sebeplerle eğitim öğretimin devam etmesini riskli gördüğümüz için bu 4 okulu boşalttık ve eğitim öğretimi orada kapattık. Öğrencilerimizi valiliklerin, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde başka okullara gönderdik. 4 bakan yardımcımız ve bütün genel müdürlerimiz 24 Nisan günü İstanbul'da bütün okullarımızda bu anlamda incelemeleri, değerlendirmeleri yaptılar.

30-04-2025


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş