Arama sonuçları

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinden iş birliği protokolü

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinden iş birliği protokolü

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) arasında öğrenci ve öğretmen eğitimlerinden kültürel faaliyetlere kadar birçok konuyu kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolün imza töreninde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, toplumun geleceği için çalışan sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Yazıcı, "Birlikte yapacağımız çalışmalar hepimize çok yönlü katkı sağlayacak ama aslolan çocuklarımız, gençlerimiz vasıtasıyla aslında geleceğimize, ülkemizin yarınlarına çok önemli katkılar sağlayacak. İşbirliğimizi büyüttükçe kazananın yine ülkemiz olacağına yürekten inanıyorum. Güzel ülkemizin önü hep açık, buna hepimiz sonuna kadar inanıyoruz" dedi.

Paydaşları TDED'in, Türk dilini ve kültürünü önceleyen bir anlayışla çalıştığını dile getiren Yazıcı, ziyaretleri ve iş birlikleri için teşekkür etti.

"HATIRASI OLMAYANIN HAYALİ OLMAZ"

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, dil, kültür ve medeniyet şuurunun toplumda yerleşmesini ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunduklarını, bu tür faaliyetleri yürüten kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yaptıklarını ve bütün çalışmalarında kamu yararı gözettiklerini kaydetti.

Erdem, derneğin faaliyetlerini Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Ağaç güneşte serpilir fakat toprağın derinliklerinde kökü ile beslenir" sözü ile açıklayarak, "Hatırası olmayanın hayali olmaz. Büyük milletlerin büyük hatıraları vardır. Bizden daha büyük bir millet mi var? İnsanlık tarihi kadar eski bir milletiz ve maalesef hatıralarımızdan koptuk" ifadelerini kullandı.

Gerçekleşecek çalışmalarda dile büyük bir yer ayrılacağını belirten Erdem, ilk ortak çalışmaları olarak "iş birliği protokolü" ifadesi yerine iş birliği sözleşmesi" ifadesinin kullanılması talebinde bulundu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TDED arasında imzalanan protokol, öğrenci ve öğretmen eğitimleri, ders içi sosyal etkinlikler ve kültürel faaliyetler ile akademik araştırma ve inceleme çalışmalarını kapsıyor.

28-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş