Arama sonuçları

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği arasında "Sen varsan biz 1'iz" başlıklı işbirliği protokolü törenle imzalandı.  Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, meslektaşlarının emekleri, ailelerin çabaları, sivil toplum örgütlerinin destekleriyle her geçen gün özel eğitim alanındaki gelişmelerin Bakanlığın öncülüğünde devam ettiğini söyledi.

BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Yazıcı, şöyle dedi: "Bir konuda eğer bir şeyler yapacaksak, üreteceksek, hep birlikte çalışacaksak, bunun belki ilk aşaması bu konuyla ilgili belirli düzeyde farkındalığa sahip olmak gerekiyor. Bu farkındalığı oluşturabilecek etkinlikler çok yönlü. Bugün yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de aslında o. Ortak bir farkındalık oluşturabilmek."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın odaklandığı temel konulardan bir tanesinin de meslektaşlarının mesleki gelişimleri olduğuna dikkati çeken Yazıcı, okul temelli eğitimlerde bu bağlamda son bir yıl içinde büyük gelişme sağlandığını olduğunu kaydetti.

ÖZEL EĞİTİM VE REHBER ÖĞRETMENLER

Yazıcı, bu görevlendirilen öğretmenlerin içerisinde özel eğitim ve rehber öğretmenlerin öncelikli bir yer tuttuğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bütün özel eğitim okullarımıza ve bütün rehberlik araştırma merkezlerimize bu alanla ilgili olarak öğretmen atamaları yapılacak. Yine beraberinde bütün rehberlik araştırma merkezlerimizin ülke genelinde yaygınlaştırılması söz konusu. Bu çerçevede yararlanıcı öğrencilerimize daha fazla katkı sağlamak üzere bu imkanlar da oluşturuluyor. Öğrencilerimizin kullanımına ilişkin destek odaları her geçen gün artarak devam ediyor. Öğrencilerimizin kaynaştırma uygulamalarında kullanabilecekleri materyaller aynı çerçevede bütün Türkiye genelinde hızla dağıtımları gerçekleştirildi ve öğrencilerimiz tarafından kullanılıyor. Bunların hepsi aslında umudumuzu arttıran, bu alandaki gelişmeleri destekleyen çok önemli katkılar."

 

"PTOTOKOL ÇALIŞMALARA BAŞKA BİR BOYUT KATACAK"

Yazıcı, İstanbul'da 15'inci hastane sınıfını kurduklarını, bütün hastanelerde nerede çocuklar tedavi görüyorsa ve bir desteğe ihtiyaç duyuyorlarsa onlar için de çok yönlü olarak hastane sınıfları açtıklarını bildirdi.

"ŞU ANDA 70 BİNE YAKIN ENGELLİ MEMURUMUZ VAR"

Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva da engelliler sahasında ülkede büyük işler yapıldığını söyledi. "Şu anda 70 bine yakın engelli memurumuz var" diyen Ayva, şu bilgileri verdi:

"Engelli memur ne demek? En az lise, ortaokul mezunu demek. Peki bunlar nerede eğitildi? Sizlerin elinden geçti. Şu anda 52 binden fazla üniversiteli engelli var. Dünyanın neresinde var? Dünyanın 52 binden fazla engelli öğrenci olan ülkesi var mı? Yok. Dolayısıyla bu sizin başarınız değerli hocalarım, değerli müdürlerim. Yine şu anda kaynaşmış eğitimde yaklaşık 450 bin öğrenci var. Dünyanın neresinde bu kadar kaynaşmış eğitimde öğrenci var? Dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünyanın hiçbir yerinde 750 engelli öğretmenin atama töreni olmadı şimdiye kadar. Yani atandı da tören yapmadılar değil. 750 tane öğretmen birden atanmadı. Nerelerde atanmadı. Almanya'da, Fransa'da, Amerika'da Japonya'da Çin'de dahil olmadı ama Türkiye'de bunları sizler başardınız."

Yazıcı ve Ayva, konuşmaların işbirliği protokolünü imzaladı. Programın sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

19-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş