Arama sonuçları

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile YTÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile YTÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında "Öğretmenlerin Mesleki Gelişiminde Üniversite İş Birlikleri Protokolü" imzalandı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, iş birliği protokolüne, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı imza attı.

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Protokolle, mevcut tezli, tezsiz yüksek lisans, doktora ve uzaktan yüksek lisans programlarında öğretmenler için kolaylaştırıcı birçok unsur devreye girecek.

Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde mesleki eğitimle beraber öğretmenlerin çok yönlü gelişimine katkı sağlayacak bir süreç başlatıldığını belirtti.

Yaklaşık 60 yıldır milli eğitim camiasının özlemi olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yürürlüğe girdiğini kaydeden Yazıcı, şöyle dedi: "Bu bağlamda öğretmenlerimizin kariyer basamakları içerisindeki yükselmelerini ve gelişimini de destekleyecek bir sistem kuruldu. Bu çerçevede öğretmenlerimizin yüksek katılımıyla 19 Kasım'da ilk yazılı sınavı gerçekleşti. Bu süreç özellikle lisansüstü eğitim gören öğretmenlerimiz için kendi gelişimlerini destekleyen bir boyuta ulaştı. Bu bağlamda üniversitelerimizin iş birliği de bizler için çok kritik bir öneme kavuşmuş oldu."

YTÜ Rektörü Yılmaz ise öğretmenlik mesleğine katkı vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

23-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş