Arama sonuçları

İstanbul Üniversitesi ile Finansal Kurumlar Birliği protokol imzaladı

İstanbul Üniversitesi ile Finansal Kurumlar Birliği protokol imzaladı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile Finansal Kurumlar Birliği (FKB) arasında "FKB Endeksi" oluşturulmasına ilişkin protokol imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, protokol kapsamında, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu uyarınca FKB bünyesinde işletilen Merkezi Fatura Kaydı Sistemi'nde (MFKS) ve Finansal Kiralama Sözleşme Tescil Sistemi'nde (FKSTS) yer alan veriler ile FKB bünyesinde raporlama ve istatistik faaliyetlerinde kullanılan diğer verilerden hareketle FKB Endeksi ve alt endeksler üretilmesi hedefleniyor.

Protokol imza töreninde konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversitesinin eğitim-öğretim, bilimsel faaliyetler ve topluma sunduğu katkılar açısından dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında olduğunu belirtti.

ENDEKS PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Ak, Türkiye'nin ilk 10'a giren araştırma üniversitelerinden biri olarak, 77 uygulama araştırma merkezi, 145 araştırma laboratuvarı, 783 araştırma projesi, üniversiteler arasında en çok başvuru ve tescilli patent ile ülkeye ve topluma yaptıkları katkıyı en üst düzeye çıkarma gayreti içinde olduklarını anlattı.  Ak, şöyle dedi:

"Ülkemizde finans sektörünün önemli temsilcilerinden olan FKB ile gerçekleştireceğimiz bu endeks projesi ile ekonomik ve finansal gelişmelerin ne yönde gelişme gösterdiğine ve gösterebileceğine ilişkin olarak anlamlı sonuçları elde etmiş olacağız. Bu proje ile elde edilecek FKB Endeksi ve alt endekslerinin, gözlemlenen ve sonuçları piyasa aktörleri tarafından yorumlanan önemli endeksler olacağına inanmaktayız."

FKB Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Eke ise tüm üye şirketleriyle misyonlarına ve sorumluluklarına sahip çıkarak reel sektörün, ihracatçının, KOBİ'lerin, tüketicilerin iş ortağı olarak finansman ihtiyaçlarına çözüm ürettiklerini bildirdi.

Birliğin kuruluşu olan 2013 yılından bu yana reel sektör ve tüm paydaşların yararlanabileceği FKB Endeksi oluşturulmasının öncelikli hedefleri arasında olduğuna işaret eden Eke, bu hedefi İÜ ile gerçekleştirmenin ilk adımını atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak ile FKB Başkanı Eke protokolü imzaladı.

06-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş