Arama sonuçları

İstanbul'da LGS'nin birinci oturumu başladı

İstanbul'da LGS'nin birinci oturumu başladı

İstanbul'da, 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın birinci oturumu 09.30 itibarıyla başladı.

Ataşehir Kemal Berktan Ortaokulu'na sınava girmek için erken saatlerde gelen adaylar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe sağlanarak bekletilmeden okul bina ve salonlarına alındı.

Sırada bekleyen öğrencilere sosyal mesafeye uymaları yönünde uyarılar yapıldı.

Görevliler tarafından kimlik kontrolü yapılan öğrenciler, ellerini dezenfekte ettikten sonra maskelerini çıkarıp yeni maske takarak içeri girdi. Sınav giriş belgeleri ise sıraların üzerine yerleştirildi.

Çekim için okulun bahçesinde bulunan basın mensupları da 09.10'da dışarı çıkarıldı.

VELİLER OKUL BAHÇESİNE ALINMADI

Öğrencilerin sağlığı için okul bahçesine alınmayan velilerin dışarıda heyecanlı bekleyişi başladı.

Ayağı kırık olarak sınava gelen ve tekerlekli sandalye yardımıyla okula götürülen Emre Aksu, bol bol test çözerek sınava hazırlandığını ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

Öğrenci Sedef Özlem de hedefinin bir Anadolu lisesi kazanmak olduğunu, ileride avukatlık yapmak istediğini kaydetti.

Çok mutlu ve heyecanlı oldukların söyleyen veli Tülay Erkul ise çocuğunun hedefinin fen lisesi kazanmak olduğunu belirtti.

Veli Yücel Karakuş da motivasyon sağlamak için sabah erken kalktıklarını, çocuğunun başarılı olacağına inandığını söyledi.

İSTANBUL'DA 194 BİN 647 ADAY SINAVA GİRECEK

İstanbul'da sınava bin 552 okulda 194 bin 647 aday sınava girecek

Merkezi sınav geçen yıl olduğu gibi iki oturum halinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacak.

Sözel alandan oluşan ve cevaplama süresi 75 dakika olan 50 soruluk birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

Birinci oturumun 10.45'te tamamlanmasının ardından, ikinci oturumun başlayacağı 11.30'a kadar öğrenciler 45 dakika mola verecek. Öğrenciler, okul koridorları ve okul bahçesinde maskelerini çıkaramayacak.

Öğrencilerin, iki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirler sınav görevlileri tarafından alınacak.

40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak ikinci oturum ise 11.30-12.50 saatleri arasında yapılacak.

SINAV BİTİMİNDE ÖĞRENCİLER AYNI ANDA DIŞARI ÇIKARILMAYACAK

Gerek birinci oturum sonunda gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla, gerekirse sınıf sınıf olmak üzere sosyal mesafeyi koruyacak şekilde öğrenciler, gerekli önlemler alınarak sınav salonu ve binadan çıkarılacak.

06-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş