Arama sonuçları

İTÜ İşletme Mühendisliği Takımı’ndan birincilik geldi

İTÜ İşletme Mühendisliği Takımı’ndan birincilik geldi

İTÜ İşletme Mühendisliği Takımı’ndan birincilik geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Takımı, ABD'de düzenlenen Öğrenci Vaka Analizi Yarışması'nda birinci oldu. 

İTÜ İşletme Mühendisliği Takımı, 14 yıldır Amerikan Mühendislik Yönetimi Topluluğu (ASEM) tarafından çevirim içi düzenlenen Öğrenci Vaka Analizi Yarışması’nda Türkiye'yi temsil etti.

İTÜ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ TAKIMI’NDAN BİRİNCİLİK GELDİ

Öğrenciler, 8’i ABD üniversitesi olan 9 takımı geride bırakarak, ABD dışından bu yarışmayı "ilk" kez kazanan öğrenci takımı unvanını elde etti.

İTÜ İşletme Mühendisliği Takımı Danışmanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihan Yıldırım, "İTÜ olarak ilk defa bu yarışmaya Türkiye'den bir üniversite katıldı" dedi. Yıldırım, yarışmaya 3 ay salgın nedeniyle bir araya gelmeden hazırlandıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz yarışmaya online olarak katıldılar. Yarışmada İTÜ'den öğrencilerimiz Hüseyin Umutcan Ay, Ayşe Nisa Akgün ve Nur Hilal Gürgöze ile Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Mühendisliği’nden Esra Okumuş mühendislik yönetimiyle ilgili vaka analizi sunumu yaptı. Jüri tarafından yarışmada birinciliğe layık görüldüler. Öğrenci Vaka Analizi Yarışması'nı ilk defa Amerika dışından bir üniversite öğrenci grubu kazandı. Öğrencilerimizin bu başarısına çok sevindik ve bizi çok gururlandırdı. Bu yıl online olduğu için bu yarışmaya katılabildik. Ancak ileriki yıllarda yerinde katılabilmek için kaynağa ihtiyacımız var. Kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın  sponsorluklarıyla İTÜ'lü öğrencilere desteklerini bekliyoruz." 

 

19-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş