Arama sonuçları

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Gençler mücadele etmekten yoruldu

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Gençler mücadele etmekten yoruldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen cumartesi günü "Gençler için, Gençlerle Beraber" diyerek başlattıkları tersine mentorluk oturumlarından ikincisini gerçekleştirdiklerini belirten Akşener, gençlerin kendisine aktardığı sorunları anlattı.

Akşener, gençlerin birçoğunun aklında "hak ettiğimiz yeri bulacak mıyız?" sorusunun olduğunu ve geleceğe dair derin kaygılarla yaşayan, haksızlıklar karşısında boğulan, hakkı için mücadele etmekten yorulan bir gençlikle karşı karşıya olduklarını savundu.

Vatandaşların ekonomideki derin kriz karşısında sofrasına ekmek götüremediğini öne süren Akşener, şöyle dedi:

"Bay kriz ve arkadaşlarının kurduğu bu ucube sistemde milletimiz fakru zaruret içerisinde harap ve bitap düşmüş bir halde her gün daha da fakirleşirken 5'li çete süratle büyümeye devam ediyor. İnsanlarımız mutsuzlaşırken, bol maaşlı yandaşlar sırıtmaya devam ediyor. Gençlerimiz umudunu kaybederken, iktidarın rant sefası hiç durmadan devam ediyor."

MİLLETİN GELECEĞİNİN DAĞILMASI

"Gözü dönmüş bir avuç rantçının devri daim olsun" diye milletin hem bugününün hem de geleceğinin dağılıp gitmesine göz yumamayacaklarını dile getiren Akşener, iktidara geldiklerinde ilk olarak çocuk haklarıyla ilgili bir seferberlik başlatacaklarını söyledi.

Toplumun önemli bir kısmının çocuk haklarını ve çocuğun nasıl büyütülmesi gerektiğini bilmediğini belirten Akşener, her mahalleye açacakları ücretsiz kreşler ve zorunlu okul öncesi eğitimle çocukları eğitimle tanıştıracaklarını kaydetti.

Daha önce Rüzgargülü projesini açıkladıklarını hatırlatan Akşener, iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri "İYİ Yaşam Geliri Modeliyle" de 18-26 yaş arasında her gence maddi destek vereceklerini vurguladı.

Akşener, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün okullarda okutulmasını vasiyet ettiği "Medeni Bilgiler" kitabını göstererek bu kitabın tüm partinin teşkilatlarına Nutuk ile birlikte dağıtılmasını önerdi

13-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş