Arama sonuçları

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Lügattan kadın ve genç ölümlerini silelim

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Lügattan kadın ve genç ölümlerini silelim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin TBMM grubu toplantısında Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Enes Kara'nın ölümüne değindi. Millliyet'te yer alan habere göre, Akşener, "Enes'i, aynı Fedai öğretmenimiz gibi hapsedildiği umutsuzluğa kurban verdik. Elinden alınan özgürlüğe, en yakınlarından gördüğü umursamazlığa ve yaşamaya zorlandığı hayatın sonucunda çıkışı intiharda bulmasına kahrolduk" dedi.

Eski nişanlıları tarafından öldürülen Raziye Oskay ve avukat Dilara Yıldız'ı da hatırlatan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak şöyle devam etti:

"Artık yeter. Bu ölümlerin artık durması gerekli. Senin de çocukların, torunların var. Bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum. Bunun siyasi bir yanı yok. Her hafta çocuklarımız ölüyor. Her hafta gençlerimiz ölüyor. Her hafta kadınlarımız ölüyor. Ölümlerin ardından tweetler atmak yetmiyor. Kaybettiğimiz her gencin ardından üzüntü beyanlarında bulunmak yetmiyor. Katledilen her kadının ardından ağıt yakmak yetmiyor. Gel, iktidar ve muhalefet el ele verelim; bu ülkenin lügatından, kadın ölümlerini, genç ölümlerini silelim. Ben ve partim, açık yüreklilikle her türlü katkıyı vermeye hazırız. Maalesef kendisinin bu çağrıma cevap vereceğinden şüpheliyim."

TÜRKKAN DA KATILDI

Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfretmesine ilişkin görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da olaydan yaklaşık iki ay sonra dün partisinin grup toplantısına katıldı.

13-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş