Arama sonuçları

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri: Atatürk’ün izindeyiz, ses çıkarmayanları kınıyoruz

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri: Atatürk’ün izindeyiz, ses çıkarmayanları kınıyoruz

Türkiye’nin en köklü liselerinden Kabataş Erkek Lisesi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün posteninin delik deşik eden öğrencilerin görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri “ses çıkarmayanları kınıyoruz” dedi.

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ise yaptıkları açıklamada söz konusu görüntüleri üzüntü ve öfke ile izlediklerini belirterek, “Ülkemizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’e yapılan bu hakaret asla kabul edilemez” dedi. Öğrenciler açıklamasında şunları dile getirdi:

BİZ KABATAŞ ERKEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

 “Biz karanlığı ezenlerin lisesi, Kabataş Erkek Lisesi öğrencileriyiz. 8 Ocak Cumartesi günü sosyal medyada paylaşılan görüntüleri sizler gibi üzüntüyle ve öfkeyle izledik. 1908 yılında kurulan, Balkan Savaşları'nda bu ülkenin kurulması için öğrencilerini şehit veren bu köklü okulda, ülkemizin kurucusuna yapılan bu hakaret asla kabul edilemez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün daima izinden yürüyen biz öğrenciler bu olayda adı geçen, ses çıkarmayan, kesin bir tavırla olayın karşısında durmaya herkesi kınıyoruz. Bu olayı unutmayacağımıza, takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin en köklü ve en yüksek puanla öğrenci alan ve yatılı eğitim de veren Anadolu liselerinden biri olan Kabataş Erkek Lisesi’nde ancak utanç duyulabilecek görüntüler ortaya çıkmıştı. Okulda yatılı olarak okuyan öğrencilerden MB  elindeki kesici bir aletle Atatürk posterini delik deşik ederken, yanındaki diğer öğrenci MÜU ise bir yandan kahkaha atarken, diğer yandan da “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum, en az 3 çocuk” dedikten sonra küfrettiği görülmüştü.

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olayla ilgili ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatıldığını belirtmişti. Bakanlık açıklamasında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara kimden ve nereden gelirse gelsin müsamaha gösterilmeyecektir” demişti.

Ardından İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ise haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki olaya ilişkin işlemlerin 20 Aralık tarihinde okul yönetimince başlatıldığını, 27 Aralık'ta ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulandığını duyurmuştu.

İŞTE KABATAŞ ERKEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN AÇIKLAMASI

 

09-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş