Arama sonuçları

Kabataş Erkek Lisesi’nde ‘utanç’: Bu nasıl bir nefret?

Kabataş Erkek Lisesi’nde ‘utanç’: Bu nasıl bir nefret?

Türkiye’nin en köklü ve en yüksek puanla öğrenci alan ve yatılı eğitim de veren Anadolu liselerinden biri olan Kabataş Erkek Lisesi’nde utanç görüntüleri ortaya çıktı. Oda TV’nin yayımladığı görüntülerde okulda yatılı olarak okuyan öğrencilerden MB  elindeki kesici bir aletle Atatürk posterini delik deşik ederken, yanındaki diğer öğrenci MÜU ise bir yandan kahkaha atarken, diğer yandan da “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum, en az 3 çocuk” dedikten sonra küfrettiği görüldü.

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında şöyle dedi:

MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR

“Bir lisemizde yaşanan olayla ilgili ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma süreci Bakanlığımızca yakinen takip edilmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara kimden ve nereden gelirse gelsin müsamaha gösterilmeyecektir.”

ÖĞRENCİLER NE OLDU?

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ise haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki olaya ilişkin işlemlerin 20 Aralık tarihinde okul yönetimince başlatıldığını, 27 Aralık'ta ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulandığını bildirdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"8 Ocak tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan 'Tarihi okulda utanç görüntüleri' başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20 Aralık tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27 Aralık tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır. Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır."

ÖĞRENCİLERDEN AÇIKLAMA

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ise yaptıkları açıklamada söz konusu görüntüleri üzüntü ve öfke ile izlediklerini belirterek, “Ülkemizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’e yapılan bu hakaret asla kabul edilemez” dedi.

09-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş