Arama sonuçları

Kabataş Erkek öğrencisinin ‘insan hakları ihlali için iletişim ağı’ fikri en yüksek oyu aldı

Kabataş Erkek öğrencisinin  ‘insan hakları ihlali için iletişim ağı’ fikri en yüksek oyu aldı

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri Avrupa Gençlik Parlamentosu’nda Türkiye’yi 2’nci kez temsil etti. 24 öğrenci, AB Parlamento Binası’nda 7 Aralık’ta gerçekleştirilecek gençlik parlamentosunda, ‘insan hakları’ konularını ele aldı.

 

Kabataş Erkek Lisesi ekibi öğrencilerinden Mustafa Tekel’in "Dünya çapında açılacak olan 'Uluslararası İnsan Hakları Ofisleri' sayesinde insan hakları ihlallerini etkili şekilde tespit edebilecek bir iletişim ağı kurmak” fikri ile en yüksek oyu aldı.

 

İKİNCİ KEZ TEMSİL EDİYOR

 AVRUPA Parlamentosu (AP), 1990 yılından bu yana her yıl farklı ülkelerden öğrencilere kapısını açıyor. Euroscola kapsamında düzenlenen Avrupa Gençlik Parlamentosu’na, 27 AB üyesi ülke ve aday ülkeler ile eski üye devletlerden 16-18 yaş arası öğrenciler davet ediliyor. Seçilen öğrenciler gündem maddeleri üzerinde tartışıyor ve çözüm önerileri sunuyor.

Avrupa Gençlik Parlamentosu’na, Türkiye’den ilk kez 2019 yılında Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri kabul edildi. Kabataş bu yıl da gençlik parlamentosunda Türkiye’yi temsil edecek okul oldu.

09-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş