Arama sonuçları

Kabil Üniversitesi: Saldırıda ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi

Kabil Üniversitesi: Saldırıda ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi

Kabil Üniversitesi: Ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi. Afganistan'ın başkentindeki Kabil Üniversitesi'ne dün öğle saatlerinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

Afganistan Sağlık Bakanlığı, ülkenin en büyük üniversitesi olan Kabil Üniversitesine dün öğle saatlerinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılar ile sonrasındaki çatışmada yaşamını yitirenlerin sayısının 22'ye çıktığını ve yaralı sayısının da 22 olduğunu açıkladı.

KABİL ÜNVERSİTESİ: ÖLENLERİN SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Öte yandan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, saldırıda hayatını kaybedenler için bugün ulusal yas ilan ederek hayatını kaybedenlerin intikamını ağır şekilde alacaklarını söyledi.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

ÖNCE SALDIRILAR ARDINDAN ÇATIŞMA

Ülkenin en büyük üniversitesi olan Kabil Üniversitesine öğle saatlerinde bombalı ve silahlı saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından olay yerine gelen güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma çıkmıştı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, üniversite etrafındaki tüm yolların trafiğe kapatıldığını ve öğrencilerin çoğunun tahliye edildiğini açıklamıştı.

Taliban'dan yapılan açıklamada, saldırıyla ilgilerinin bulunmadığı ifade edilmişti.

SINAV VE KİTAP FUARI AÇILIŞI VARDI

Kabil Üniversitesi Hukuk Fakültesinde dün sınav olduğu biliniyordu, saldırı da bu bölümde düzenlendi.

Ayrıca üniversitede dün birçok üst düzey yetkilinin katılımıyla "Afganistan-İran Dostluk Kitap Fuarı"nın açılışının yapılması planlanıyordu.

03-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş