Arama sonuçları

Kadıköy Anadolu'da talan genişliyor

Kadıköy Anadolu'da talan genişliyor

Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) öğrencileri, mezunları ve velileri okullarının ranta açılmasına karşı mücadelelerini sürdürürken talana açılan alan ise genişletiliyor.

BirGün'de yer alan habere göre, İstanbul Valiliği’nin Dünya Bankası’yla yaptığı proje-ihale kapsamında önümüzdeki günlerde okullarının yıkılacak olmasına tepki gösteren öğrenciler, bu defa da 32 dönümlük arazisinin bir bölümünün yol projesi için ayrıldığını öğrendi.

Öğrenci ve velilerin aktardığına göre geçtiğimiz hafta Okul Müdürü Ali Fuat Güney ile yapılan görüşmede okulun Saint Joseph Koleji ile sınırındaki 1 dönümlük bölümün bir sokak projesi için ayrıldığı doğrulandı.

Öğrenciler, Küçük Moda semtini Yoğurtçu Parkı Caddesi'ne bağlayacak yol projesinin okul arazisini daraltmakla kalmayıp, yerleşkenin Moda Sahili tarafındaki "Çamlık" denilen bölgesini tahrip edeceğinden endişe ediyor.

VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR

Ancak valiliğe bağlı İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Alman kalkınma bankası KfW kredisiyle başlattığı projede, binaların tarihi dokusunun ve ağaçların korunacağı sözü verildiğini hatırlatan öğrenciler, projenin bir an önce iptal edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

15-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş