Arama sonuçları

Kadınlara hakaret eden müdür görevine iade edilmiş

Kadınlara hakaret eden müdür görevine iade edilmiş

Kadınlara hakaret eden müdür görevine iade edilmiş. Kadınlara hakaret eden Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’ndeki bir okul müdürü, görevden alındıktan 3 ay sonra başka bir okula müdür yardımcısı yapıldı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Salih Orçan adlı okul müdürünün daha önce Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu’nda görev yaptığı sırada sosyal medya hesabında kadınlara hakaret ettiği bir paylaşımıyla ortaya çıktı.

KADINLARA HAKARET EDEN MÜDÜR GÖREVİNE İADE EDİLMİŞ

Orçan paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Bir gün eski bir öğrencim beni aradı. Çalışan bir bayan mı alayım yoksa çalışmayan bir bayanla mı evleneyim, dedi. Ben de fark etmez sonuçta bir it alacaksın. Sen iyisi paralı it al, dedim.”

Orçan’ın gelen tepkilerin ardından paylaşımını sildiği öğrenildi. Olayın ardından bir köy okuluna öğretmen olarak atandığı aktarılan Orçan’ın olaydan 3 ay sonra Atatürk Ortaokulu’na müdür yardımcısı yapıldığı belirtildi.

KORUYOR MUSUNUZ?

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soru önergesi sundu.
Kadınlara hakaret eden birinin yeniden görevde olmasının kabul edilemeyeceğini aktaran Kılıç, şöyle dedi: “Bu şahıs, 3 ay sonra adeta ödüllendirilerek Andırın İlçesi’nin en gözde okulu olan Atatürk Ortaokulu’na müdür yardımcısı olarak atanıyor. Muhtemelen üç ay içerisinde bu olayın unutulacağını düşünmüş olmalılar ki sadece üç aylık beklemenin ardından onu tekrar yönetici yapıyorlar’’ dedi. Kılıç, “O şahsı birileri mi koruyor?”

11-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş