Arama sonuçları

Kahramanmaraşlı depremzede öğrenciler çadır sınıflarda eğitimde

Kahramanmaraşlı depremzede öğrenciler çadır sınıflarda eğitimde

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen öğrenciler, çadırlarda oluşturulan sınıflarda eğitimlerine devam ediyor.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde kıl çadırlardan kurulan Dayanışma Obası, depremzede ailelere barınma olanağı sağlarken, çeşitli sosyal alanlarıyla da çocukları ve gençleri ağırlıyor.

GÖNÜLÜL ÖĞRETMENLER

Etkinlikler ve psikososyal destek ekiplerinin ilgisiyle afetin olumsuz etkisinden uzaklaşmaya çalışan öğrenciler gönüllü öğretmenler tarafından çadırlarda verilen eğitimle uzak kaldıkları okul ortamına da kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

İl Milli Müdürlüğü'nce çadır kent eğitim sorumlusu olarak görevlendirilen Kılavuzlu Abdülgani Seyithanoğlu Ortaokulu Müdürü Mehmet Şaşmaz, AA muhabirine, çadır kentte eğitimlere 2 hafta önce başladıklarını söyledi.

Gönüllü öğretmenlerin ilkokul öğrencilerine eğitim verdiğini dile getiren Şaşmaz, "Ayrıca 8'inci sınıflara yönelik kurs açtık. 8 kişiyle başladık, 38 kişiye ulaştık. 12'nci sınıflara ise YKS kursu açtık, etüt çalışması ve deneme sınavları yapıyoruz" dedi.

15 ÖĞRETMENLE 200 ÖĞRENCİYE EĞİTİM OLANAĞI

Şaşmaz, Dayanışma Obası'nda 15 öğretmenle 200 öğrenciye eğitim verdiklerini anlatarak, amaçlarının öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmak, okul ortamından uzaklaşmalarını engellemek olduğunu ifade etti.

16-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş