Arama sonuçları

Kalabalık okullarda ikili eğitime geçmek seçenek olabilir

Kalabalık okullarda ikili eğitime geçmek seçenek olabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitimin yeniden başladığını hatırlatarak, yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi. Öztrak, sınıf mevcutları hala çok kalabalık olan okullar olduğunu söyleyerek, “Bu okullarda öğrenci yoğunluğunu azaltmak için ikili eğitime geçmek bir seçenek olabilir” dedi.

Kovid-19'a yönelik aşılamadaki gecikmelerin çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirten Öztrak, "Aşılamayı hızlandırmak için gerekiyorsa dünyadaki diğer ülkelerin yaptığı gibi ödül ve teşvik programları uygulanabilir" önerisinde bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, hafta sonunda Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda bronz madalya alan "Filenin Sultanları"nı kutladı.

Hafta sonunda milli kurtuluş mücadelesi ve partileri açısından tarihi bir gün olan Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Öztrak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan kılmak için canlarını ortaya koyan tüm kahramanları saygı, rahmet ve minnetle andı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI AMA

Öztrak, uzun bir aranın ardından okullarda yüz yüze eğitimin yeniden başladığını anımsattı ve yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.

Türkiye'nin salgında okullarını en uzun süre kapalı tutan ülkelerden biri olduğunu, salgında pek çok öğrencinin uzaktan eğitime ulaşamadığını, ulaşanların bir şey anlamadığını savunan Öztrak, bu açığı kapatmak için hükümete, eğitimcilere, velilere ve öğrencilere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü kaydetti.

İKİLİ EĞİTİME GEÇMEK SEÇENEK OLABİLİR

Öztrak, şöyle konuştu:

"Sınıf mevcutları hala çok kalabalık olan okullarımız var. Bu okullarda öğrenci yoğunluğunu azaltmak için ikili eğitime geçmek bir seçenek olabilir. Yine öğretmen ve okul personelinden aşısını olmayanlar var. Sağlık Bakanının açıklamasına göre öğretmenlerde iki doz aşı oranı yüzde 70'lerde. Genel aşılanma oranında ise henüz yüzde 50'yi yakalayamadık. Aşılamadaki gecikmeler yavrularımızın da sağlığını tehdit ediyor. Aşılamayı hızlandırmak için gerekiyorsa dünyadaki diğer ülkelerin yaptığı gibi ödül ve teşvik programları uygulanabilir."

BAZI OKULLARDA HİZMETLİ YOK

Bazı okullarda hizmetli personel bulunmadığını, bu konuda şikayetler aldıklarını dile getiren Öztrak, okullarda hijyenin nasıl sağlanacağını sordu. Kronik hastalığı olan çocukların olası bir bulaş durumunda ciddi risklerle karşılaşabileceğini, bu çocukların eğitimi için mutlaka alternatif bir plan gerektiğini vurgulayan Öztrak, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Bakanı mutlaka bu konularda milletimizi aydınlatmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını korumak için alınan tedbirler konusunda tüm veliler bilgilendirilmeli, eğitim sürecinin tarafı olan bütün unsurlar birlikte hareket edebilmelidir."

MUTLU DEĞİLLER

Hükümetin 19 yılda en çok zarar verdiği alanlardan birinin eğitim sistemi olduğunu vurgulayan Öztrak, ülkede 19 yılda 8 kez Milli Eğitim Bakanı değiştiğini kaydetti. Türkiye'nin, üyesi olduğu OECD ülkeleri içinde eğitim becerilerinde sonlarda olduğunu, "ev genci" oranında en başta bulunduğunu dile getiren Öztrak, OECD verilerine göre, 15-29 yaş arasında her on gençten üçünün çalışmadığını ve bir okulda okumadığını söyledi.

Öztrak, atanamayan yüz binlerce öğretmenin umutla beklediğini, atanabilen öğretmenlerin de hak ettikleri gelire ulaşamadığını kaydedek, şöyle dedi:

"Hem velilerimiz hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz böyle bir eğitim sisteminde mutlu değil. Çünkü bu sistemin merkezinde bilim yok, ortak akıl yok, istişare yok. CHP iktidarında, kronikleşen bu sorunları çözmeye kararlıyız."

 

06-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş